logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Made at home, ruim 150 Italiaanse familierecepten, Giorgio Locatelli

made at homeAls je denkt aan Italiaans koken, dan denk je al snel aan lange tafels vol eten waar dagen lang werk in zit. Bekroonde chef Giorgio Locatelli laat in zijn kookboek Made at home zien dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. In zijn kookboek staan namelijk 150 recepten die mensen in zijn omgeving graag thuis maken – heel anders dus dan in zijn restaurant in Londen – maar waar je juist die liefde en de aandacht nog goed kunt proeven.

Makkelijk en helder

Wat opvalt aan de recepten, is dat ze vrij toegankelijk zijn (hoewel sommige ingrediënten wat meer moeite kosten om te vinden, wellicht). De hoofdstukken zijn net zo helder en opgedeeld in het soort gerecht. Zo begint het boek met salades en groenten van het seizoen, vanuit daar ga je naar Eenvoudige soepen, Panini, crostini, pasteitjes en andere snacks, Pasta, rijst en pizza, Favoriete vis-, schaal en schelpdieren, Gegrild vlees, gebraad en stoofpotten, Gebak, lekkernijen en ijs. Hierbij valt op dat zijn familie vooral houdt van de stevige, hartige kost, maar gelukkig ook van lekker en puur eten. De kwaliteit staat hoger in het vaandel dan de hoeveelheid! Daarom is de vele productinformatie door het boek heen ook een welkome aanvulling. Zo leer je zelf ook waar je op moet letten bij het kopen, verwerken en bereiden.

Sobere recepten

De eenvoud van de recepten stopt overigens niet bij de recepten zelf: ook de vormgeving van het boek is behoorlijk sober en eenvoudig. Zo zijn de foto’s heel clean en lijken simpelweg geschoten in iemands huiskamer (misschien is dat ook wel zo), waarbij de estetische waarde nogal wisselt. De ene keer heb je een effen gekleurde achtergrond, de andere keer een soort drankkabinet op de achtergrond. Jammer genoeg is de notering van de recepten ook sober: ze zijn wel voluit geschreven, maar iedere stap volgt de andere direct op. Een nieuwe regel per stap zou prettig zijn!

Ga direct naar Made at home op BOL.com.


Recensie over Made at home

In dit Italiaanse kookboek laat een gerenommeerd chef zien dat hij ook van de eenvoudige keuken kan genieten. Een verademing! Bij deze recepten heb je geen handen vol kruiden of tientallen specerijen nodig. De recepten zijn eenvoudig, eerlijk en rechtdoorzee. Een paar kleine gebreken doen wel afbreuk aan het boek: de stappen hadden duidelijker gespreid kunnen worden, maar ook de bereidingstijd ontbreekt per recept. Jammer!

Score: 8


Informatie

Made at home,
Fontaine uitgevers, 314 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789059568341. Prijs: 29.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.