logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Luister naar mij, Tess Gerritsen

Er is een nieuw deel in de Rizzoli & Isles-thrillerreeks: en het boek heet Luister Naar Mij. De titel verwijst naar Jane Rizzolli’s moeder Angela. Haar vriend is een tijdje uit huis om voor diens zus te zorgen en ze verveelt zich. En wat doe je dan, als oudere? Juist: in Angela’s wereld ga je de buurt in de gaten houden! En om alles wat ze vreemd vindt, belt ze de politie. Om het vermiste meisje uit haar buurt, om die vreemde mensen die schuin tegenover haar zijn komen wonen… totdat zowel de politie als rechercheur-dochter Jane het zat zijn en niet meer luisteren…

Moorden en mysteries

In Luister Naar Mij gaat het er vrij rap bloederig aan toe. Het verhaal begint met de moord op een verpleegster, Sofia Suarez. Ze wordt neergeslagen in haar huis gevonden, haar laptop en wat kleinigheden zijn ontvreemd. Er zijn meer inbraken geweest in de buurt, maar dit past niet in dat plaatje. Haar wiz-kid buurjongen helpt Jane een beetje met haar onderzoek, onder scherp toeziend oog van zijn moeder, die alles filmt ‘voor het geval dat’ haar zoon in een kwaad daglicht wordt gezet. Je weet maar nooit! Toch komen ze geen steek verder in het onderzoek.

Ongeluk en stalking

Het verhaal begint echter met de tiener Amy, die op weg naar huis wordt onderschept door een auto. Ze komt in het ziekenhuis en loopt een lelijke wond op aan haar been, waar ze maar langzaam van herstelt. Haar ouders, de gepassioneerde kok Julianne en dokter Mike Antrim, doen er alles aan om haar te ondersteunen waar ze maar kunnen. Toch blijkt dat niet genoeg, wanneer Amy tijdens de begrafenis van Suzie Suarez (ze werkt in hetzelfde ziekenhuis als dokter Antrim) benaderd wordt door een vreemde man. Later ziet ze hem nog eens in de stad… Is die man haar aan het stalken? En belangrijker nog: is er een verband tussen de moord op zuster Suarez en de aanrijding op Amy? Er zijn geen aanwijzingen voor, maar Jane voelt dat er iets niet klopt.


Ga direct naar Luister naar mij op BOL.com.

Recensie over Luister naar mij

CooleSuggesties topper

Tess Gerritsen weet verhalen altijd realistisch en geloofwaardig neer te zetten, en er zelfs een soort thema in te verwerken. Dit is alweer het dertiende boek met Tizzoli en Isles in de hoofdrol, hoewel Rizzoli duidelijk de hoofdrol speelt in dit verhaal. Zelfs haar moeder komt meer naar voren dan anatoom-patholoog Maura Isles. Bij Isles draait het vooral om een concert dat ze geeft met een aantal andere artsen (waar niemand van haar collega’s iets vanaf wist). De hoofdboodschap in dit boek is: volg je gevoel en trek aan de bel als je iets vreemds ziet. En hoewel het voor moeder Angela prima afloopt, is het natuurlijk altijd beter om de politie te waarschuwen. Het verhaal suist rustig voort, met een spannende ontknoping als kers op de taart.

Score: 9


Informatie

Titel: Luister naar mij
Auteur:
Uitgever: The House of Books
Aantal pagina’s: 300
Type boek: Paperback
ISBN: 9789044364439
Prijs: 23.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.