logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Love Origami! Ross Symons

love origamiIk houd ervan om lekker creatief bezig te zijn. Al vanaf jongs af aan stonden mijn boeken en schriften vol kleine krabbels, hadden ze ezelsoren en lagen er gefrommelde papiertjes op mijn tafeltje, omdat ik daar steeds mee bleef vouwen. Dat kan natuurlijk een stuk gestructureerder, door echt projectjes aan te gaan die tot iets leiden, maar dat doodlen heeft ook zeker zijn nut. Het legt de basis waar je later op kunt voortbouwen! En met Love Origami, door Ross Symons, til je jouw vouwkunsten tot een hoger niveau.

Bizarre vouwkunst

Als je denkt aan origami, dan denk je vast aan bloemetjes, een kraanvogel misschien, of de beruchte hoedjes van papier. Maar Ross weet met de vierkante vouwblaadjes nog veel meer te bereiken. Zoals een stoere neushoorn, de eenvoudige versie van het dier dat je op de voorkant van het boek ziet, of een echte draak (een vrije interpretatie van de kraanvogel). Ook wat eenvoudigere dieren, zoals een uiltje, vis of vleermuis, komen aan bod. Die heb je zo in elkaar gevouwt en zal zeker zorgen voor een indrukwekkende ‘wauw’ als je het resultaat laat zien.

Stap voor stap

In Love Origami wordt je stap voor stap door het hele proces geleid. Je begint netjes met een vierkant blaadje, om op die manier naar het eindresultaat te gaan. Zo kun je met je vierkante vouwblaadje stap voor stap aan de slag tot je bij de laatste stap bent aangekomen – en je zult zien dat jouw resultaat niet ver zal afwijken van dat van Ross. De stappen zijn duidelijk uitgelegd in woord en beeld, waardoor die foutmarge te verwaarlozen is.

Ga direct naar Love Origami op BOL.com.


Recensie over Love origami

CooleSuggesties topper

IN dit boekje laat Ross je zien dat origami helemaal niet suf of saai hoeft te zijn. Hij tilt de vouwkunst naar een nieuw niveau en laat zijn resultaten tot leven komen in een uitgesproken omgeving, die helemaal bij het onderwerp past. De projecten zijn niet erg moeilijk om te maken, de instructies zijn duidelijk en de resultaten origineel.

Score: 9


Informatie

Love Origami,
Illustrator: Ross Symons
Uitgever: BBNC, 92 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789045322445. Prijs: 9.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.