logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Lekker vegetarisch voor iedereen, Sara Ask en Lisa Bjarbo

Vegetarisch eten zouden meer mensen moeten doen. Het is veel beter voor het milieu, vooral omdat de bio-industrie zo veel grondstoffen verbruikt en daar relatief weinig voor teruggeeft (geen kritische noot in die richting trouwens, dat is gewoon zo. Koeien eten veel meer voedsel dan ze opleveren). Maar bij vegetarisch koken komt ook heel veel kijken. In vlees zitten namelijk genoeg stofjes die je niet veel tegenkomt in de natuur. Voor een gezond dieetpatroon zul je dus echt even moeten opletten met wat je eet! Lekker vegetarisch voor iedereen is een kookboek met echt vegetarische gerechten. Niet toevallig recepten zonder vlees, maar ook met de juiste variatie en vervangende middelen, zoals peulvruchten en noten.

De hele wereld rond

Lekker vegetarisch voor iedereen valt op een paar fronten positief op. Ten eerste maakt het niet veel gebruik van ingrediënten waarvoor je de reformwinkel moet induiken, zoals je wel eens ziet bij vegetarische kookboeken. Het zijn eenvoudige recepten, met ingrediënten die in iedere supermarkt verkrijgbaar zouden moeten zijn (een enkele uitzondering daargelaten). Het grappige van de recepten is, dat ze je de hele wereld mee nemen. Van India tot Mexico, van Japan tot Frankrijk: van over de hele wereld is inspiratie opgedaan, zodat jij iedere dag een nieuw en verrassend gerecht op tafel kunt zetten.

Smakelijk

De recepten zijn niet alleen lekker vegetarisch, maar zien er ook nog eens geweldig uit, zo blijkt uit de paginagrote kleurenfoto’s die volop in het boek aanwezig zijn. De maaltijden zijn op een prettige manier gefotografeerd, met zo nu en dan een klein missertje qua belichting, maar dat doet niet af aan de kleurrijke aankleding en accessoires. De recepten zelf zijn helder en duidelijk omschreven. Ieder recept begint met een inleiding, een stap-voor-stap-instructie met genummerde stappen en een duidelijke ingrediëntenlijst.

Ga direct naar Lekker vegetarisch voor iedereen op BOL.com.


Recensie over Lekker vegetarisch voor iedereen

Dit kookboek maakt vegetarisch koken een stuk toegankelijker voor de gemiddelde burger dat is 1 ding wat zeker is. Maar ook ervaren vegetariërs zullen zeker wat inspiratie opdoen voor nieuwe recepten. Het prettige is dat het boek een mooie hoeveelheid variatie bevat, eenvoudige ingrediënten gebruikt en dat de recepten niet te bewerkelijk zijn. Daarnaast is er gekeken naar de voedingswaarde van de gerechten – wat je bij vegetarisch eten niet mag vergeten!

Score: 8


Informatie

Lekker vegetarisch voor iedereen,
Illustrator: nvt
Uitgever: Deltas boeken, 128 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789044749816. Prijs: 17.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.