logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Lectrr Lekt

Lectrr lektSteven Degryse is al jaren actief als cartoonist om het dagelijkse nieuws eens flink op de hak te nemen. Telkens met zijn unieke stijl, soms binnen de lijntjes, soms er buiten. Telkens komt zijn unieke stijl als standup comedian naar voren, die hem al zo ver heeft gebracht. Ken je hem niet als cartoonist? Misschien ken je hem beter als Lectrr. Zo niet: google it 😉 Lectrr Lekt is zijn jaaroverzicht tot nu toe.

Jaaroverzicht van Lectrr

Als je dagelijks een cartoon plaatst over de actualiteiten, is het niet verwonderlijk dat je die cartoons bundelt in een sprekend jaaroverzicht. Lectrr Lekt is inmiddels zijn zevende boek, waarin hij je meeneemt door het hele jaar. Let wel: dit is geen jaaroverzicht van januari tot en met januari, aangezien het boek nu al uitkomt. Zo loop je wel van dag tot dag, van herkenning naar herkenning – of heb je toch wat momenten gemist het afgelopen jaar?

Vlaamse cartoons

Waar je als Nederlander wel rekening mee moet houden met een cartoonist als Lectrr, is dat hij vooral het Vlaamse nieuws behandelt in zijn cartoons. Niet alle elementen uit het nieuws zullen hier dan ook even bekend voorkomen, er zijn ook heel wat berichten die ons Nederlandse nieuws gehaald hebben. Er zitten dus heel wat pagina’s tussen die weinig herkenningswaarde zullen hebben, helaas.

Oneliners in plaatjes

Wat knap is aan de illustraties van Lectrr? Dat hij een grote gebeurtenis in een enkele cartoon weet te pakken. Ik weet het: dat is wel het hele idee van een cartoonist, maar het blijft een knap kunstje, hoe je het ook bekijkt, dat je een belangrijk of groots evenement in één of twee zinnen kunt vatten. De kracht van de afbeelding komt hierbij goed van pas!

Ga direct naar Lectrr Lekt op BOL.com.


Recensie over Lectrr lekt

Het nieuws van vorig jaar gaat alle kanten op: van de privacylekken van Facebook (vandaar de naam) tot een hoop gedoe in het Midden-Oosten, een regeringscrisis in België, Trump (…) en nog veel meer. Jammer voor de internationale lezers: Lectrr richt zijn pijlen ook op het Vlaamse land, maar scherp zijn diens cartoons zonder twijfel!

Score: 7


Informatie

Lectrr Lekt,
Illustrator: Lectrr
Davidsfonds, 288 pagina’s, paperback.
Vanaf: jaar. ISBN: 9789059089488. Prijs: 19.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.