logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Koken is leuk! Kookboek voor kinderen

Koken is ontzettend leuk. Het is jammer dat er niet veel kinderen zijn die het ook echt doen. Misschien dat ouders het ‘te veel gedoe’ vinden, of denken ouders dat kinderen het niet kunnen. Onzin! Met een beetje goede begeleiding of een duidelijk kookboek (zonder al te moeilijke technieken, natuurlijk). Koken is leuk! Is een stap-voor-stapkookboek waarmee kinderen probleemloos kunnen koken.

Verschillende gerechten

De recepten in Koken is leuk! Zijn gesorteerd per gebruiksmoment. Zo is er een hoofdstuk met hapjes, waarbij kinderen omeletten, dips, falafels, zoete pancakes, lunch-wraps en meer gaan maken. Bij maaltijden moet je denken aan spaghetti met balletjes, kruidige kip, pizza, ovenschotels, mac & cheese en meer lekkere (en gezonde ;). ) gerechten. Tot slot heb je een hoofdstuk met recepten ‘om uit te delen’, waarbij je koekjes, cakes, brood en snoep gaat maken.

Stap voor stap

De kracht van Koken is leuk! Zit hem in het feit dat alle recepten duidelijk en stap voor stap zijn uitgelegd. Die uitleg is in woord en beeld. Je leest dus niet alleen wat je moet doen, maar kunt het ook gewoon zien! Zodra je iets gevaarlijks moet doen (werken met vuur, de oven of messen), dan staat er een rood gevarendriehoekje in de afbeelding vermeld. Zo weet je wat je kunt verwachten. Boven ieder recept staat de ingrediëntenlijst, ook in woord en beeld. Erg leuk gedaan, de lijst staat naast elkaar. Dat maakt de kans op het vergeten van ingrediënten weer een stukje kleiner.


Ga direct naar Koken is leuk! op BOL.com.

Recensie over Koken is leuk!

Kinderen in de keuken? Natuurlijk, dat is geen probleem. De recepten uit dit kookboek zijn eenvoudig en heel duidelijk uitgelegd. De stappen worden duidelijk verwoord. De technieken zijn eenvoudig en toegankelijk voor kinderen. De recepten zijn ook toegankelijk om te eten voor kinderen, dat motiveert al stukken beter. Koken is leuk, en dat bewijst dit kookboek zonder enige twijfel.

Score: 8


Informatie

Titel: Koken is leuk!
Auteur:
Uitgever: Kluitman
Aantal pagina’s: 128
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789020691672
Prijs: 14.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.