logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Koffiekenner word je zo, Sebastien Racineux en Chung-Leng Tran

Koffiekenner word je zoKoffie – de benzine voor schrijvers – is hier niet weg te denken. Toch zijn er heel wat verschillen tussen koffie, waarbij iedereen er een eigen mening op nahoudt. Wat is lekkere koffie? Eentje waar je lepel rechtop in blijft staan, of eentje waar je doorheen kunt kijken? Twee uitersten natuurlijk, maar wel twee uitersten die ik vanuit mijn leefomgeving ken. De waarheid ligt in het midden, zo blijkt, maar dat zal je in dit geval niet verbazen. Wil je echt weten hoe de vork in de steel zit? Dan is het boek Koffiekenner word je zo een geweldig begin om de basis van koffie, koffiedrinken en vooral ook het koffiezetten eigen te maken.

Van boon tot kopje

Het fijne van Koffiekenner word je zo is dat je niet alleen leert hoe je een goede kop koffie zet (uitgesplitst op koffiezetter en smaakeigenschappen) maar ook welke bonen je het beste gebruikt, waarom de ene boon veel krachtiger is van smaak dan de andere boon, en ga zo maar door. Het hele proces, van de koffieboon tot het perfecte kopje koffie, komt aan je voorbij, met daartussen alle mogelijkheden die je maar kunt bedenken. In woord en beeld, want de informatie wordt niet alleen geschreven maar via verschillende infographics ook op een aantrekkelijke en heldere manier aan je gepresenteerd.

Held op koffie

Als je echt indruk wil maken met een goede kop koffie, dan ben je bij Koffiekenner word je z ook aan het goede adres. Het voed je namelijk niet alleen met een mooie hoeveelheid kennis en weetjes, zodat je een pittige discussie kunt voeren over ‘wat maakt een goede kop koffie zo goed’ maar je leert ook hoe je de verschillende koffies zo goed mogelijk maakt, van een macchiato tot een cappuccino, waarbij de latte art natuurlijk niet kan ontbreken – je leert dus gewoon hoe ze die coole figuurtjes in het melkschuim maken! Leuke pluspunten in een schitterend vormgegeven boek.

Voor koffieliefhebbers

Heb je al deze kennis in je opgenomen en wil je aan de slag? Breng dan eens een bezoekje aan de website Vivakoffie. Dat is dé website voor elke koffieliefhebber waar je hippe koffierecepten kunt terugvinden, maar waar je ook handige kooptips en reviews van koffiemachines & accessoires kunt bekijken. Als dat geen vliegende start betekent voor je koffieliefhebberij!

Conclusie over Koffiekenner word je zo

Alles over koffie – dat is dit boek in een notendop. Van de verschillende landen via de manieren van oogsten, drogen en verpakken tot aan het zetten van koffie op alle verschillende manieren die je maar kunt bedenken. De informatie wordt in praktische en aantrekkelijke infographics aan je gepresenteerd, zodat het een plezierig boek is om te lezen en prettig is om door te bladeren. Dankzij de praktische insteek kun je jouw koffiezet-skills bovendien nog upgraden ook!

Door:
Score: Koffiekenner word je zo krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Koffiekenner word je zo,
Good Cook, 189 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789461431554. Prijs: 22.50 euro.

Ga direct naar Koffiekenner word je zo op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.