logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Klok van sterren 2: Achter de bergen

Een klok van sterren 2 Achter de bergen recensie

Na het eerste avontuur van Imogen en Marie in de bijzondere wereld van Yaroslav in De Klok van Sterren: Schaduwmot, komen ze gelukkig weer gezond thuis. Eenmaal thuisgekomen, lopen ze alleen tegen een probleempje aan. Niemand gelooft hen! Niet haar moeder, en al helemaal niet de nieuwe vriend van haar moeder, de oersaaie Mark. Die is veel te streng en schuift alles af op fantasie. Imogen kan het niet uitstaan dat ze haar verhaal niet kwijt kan en besluit bewijzen te verzamelen. Gewapend met de smartphone van haar moeder volgt ze nog een keer de Schaduwmot naar de geheime deur: wat is er beter bewijs dan een foto?

Nieuw avontuur

Maar ook in de andere wereld staat de tijd niet stil. Na de gebeurtenissen van het eerste deel, ligt de volmacht van Prins Miro bij de machtsbeluste Patoleezal, die hem flink onder de duim houdt. Imogen en Marie komen dus precies op tijd om de avontuurlijke kant van Miro weer aan te wakkeren. Samen vluchten ze uit het kasteel, met Mark op de hielen. Ze vluchten het bos in, waar ze uitkomen bij Anneshka en de oude heks Occhi, waar Anneshka bivakkeerde om te herstellen van de rampzalige brand van de vuurdraak. Daar ontdekt Occhi ook de Klok van Sterren, die ze meteen in haar bezit wil krijgen. Tot overmaat van ramp vlucht Anneshka en neemt daarbij Marie mee als gijzelaar. Imogen zet de achtervolging in en neemt daarbij natuurlijk de klok mee. Die kan nog wel eens van pas komen!

Nieuwe vrienden

In het volgende dorp leren ze de avontuurlijke en ietwat rebelse cartografe Perla en haar sneehoolark (een soort grote witte tijger) Konya kennen. De twee besluiten Imogen te helpen in haar queeste. Samen reizen ze over de bergen af naar de zilverstad Valkaha, waar ze de vijf koninginnen leren kennen en te maken krijgen met de kinderen-ontvoerende kroemoegh, die alle omliggende nederzettingen afstruinen naar kinderen. Hier krijgen Imogen, Miro en Perla heel wat spannende avonturen voor hun kiezen. Gelukkig kunnen ze daarbij rekenen op de hulp van nieuwe vrienden, maar ook van hun oude skret-vriend Zuby en zelfs Mark laat zich van zijn goede kant zien!


Ga direct naar Klok van sterren 2: Achter de bergen op BOL.com.

Recensie over Klok van sterren 2: Achter de bergen

CooleSuggesties topper

De wonderlijke wereld van ed Klok van Sterren wordt verder uitgewerkt in dit spannende tweede deel, waar Imogen op zoek moet naar haar ontvoerde zus. De fantasierijke plaatsen waar de kinderen doorheen moeten zijn best goed uitgewerkt. Je kunt er niet omheen dat er linkjes liggen naar andere verhalen, maar de feiten zijn genoeg verdraaid om niet direct een vergelijk te maken. De fantasierijke wezens komen goed naar voren, je kunt ze bijna voor je zien. De fijne illustraties van Chris Riddell (soms iets té gedetailleerd naar mijn mening) brengen het verhaal meer duiding. Net als het eerste deel weet Achter de bergen je genoeg te verrassen. Dat is een hele prestatie, aangezien het nieuwe van de verborgen wereld achter de tuinen van Haberdash wel een beetje is vervaagd.

Score: 9


Informatie

Titel: Klok van sterren 2: Achter de bergen
Auteur:
Illustrator: Chris Riddell
Uitgever: Harper Collins
Aantal pagina’s: 446
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789402709933
Prijs: 19.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.