logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Keverhelden, M.G. Leonard

Het spannende boek De Keverhelden is het slotstuk van een bizar avontuur over een vrouw die de wereld wil veroveren door gebruik te maken van genetisch gemanipuleerde kevers. Nu moet ik toegeven dat ik tot nu toe slechts een ander deel uit deze reeks heb gelezen. En wel het eerste deel: De Keverjongen. Een geweldig boek, waarbij je kennis maakt met alle hoofdpersonen die je nu nog steeds tegenkomt. Denk daarbij aan de hoofdpersoon Darkus en zijn vrienden Virginia en Bertold, Darkus’ vader Barty en zijn oom Max, de kwaadaardige Lucretia Cutter en haar dochter Novak, zelfs de twee kruimeldieven Humphrey en Pickering zijn van de partij!

Wereld veroveren met kevers

In de eerste twee delen van deze keverserie heb je kunnen lezen over de snode plannen van Lucretia om de totale macht over de wereld te verkrijgen. Haar obsessie voor kevers heeft er zelfs voor gezorgd dat ze zelf een machine heeft ontwikkeld waarmee ze menselijk DNA in kevers kan stoppen, zodat ze slimmer worden en opdrachten kunnen uitvoeren. Diezelfde machine kan er echter ook voor zorgen dat er kevers bijna in mensen wordt gestopt! Dat is precies wat Lucretia met zichzelf heeft gedaan. Als een half kever, half mens loopt ze door de wereld en werkt ze verder aan haar plannetjes om de macht in handen te krijgen.

Geheime basis

Dat lukt bijzonder goed! In het verlaten en afgelegen Amazonegebied heeft Lucretia een geheime basis gebouwd, van waaruit ze de wereld kan teisteren met keverplagen. Die kweekt ze allemaal ter plekke in grote glazen koepels. Door hele oogsten te laten mislukken door er kevers op af te sturen lukt het haar om verschillende landen in haar macht te krijgen. Niemand weet namelijk waar de geheime basis van Lucretia is gevestigd! Dankzij wat hulp het onverwachte hoek hebben Darkus en zijn vrienden de coördinaten van deze basis weten te bemachtigen. Samen gaan ze dan ook op pad om de wereld te redden. Met kevers en al!

Invasie

Een groot deel van De Keverhelden speelt zich dan ook af in de geheime basis van Lucretia. Daar lees je mee over de bizarre experimenten die ze uitvoert, maar ook hoe harteloos ze is tegenover haar medewerkers (nou ja – de meeste werken er niet vrijwillig…). De kevers worden met meer respect behandeld! Zelfs haar dochter Novak noemt ze Handtasje. Moet je nagaan! In die grote, geheime basis weten Darkus en Virginia binnen te sluipen. Langzaam maar zeker ontdekken ze steeds meer van de snode plannen en proberen ze te zoeken naar manieren om Lucretia te stoppen. Daarbij kunnen ze bovendien de hulp gebruiken van hun vrienden – ieder van onze keverhelden heeft namelijk een kever, met wie ze een heel speciale band hebben.

Ga direct naar Keverhelden op BOL.com.


Recensie over De Keverhelden

CooleSuggesties topper

Dit slotstuk van de keverjongen-reeks is bijzonder goed en spannend geschreven. Het heeft je vanaf de eerste pagina in zijn ban, wat een goed teken is. Tussen de bedrijven door leer je ook nog wat over kevers. Niet heel belangrijk, maar wel leuk! Achter in het boek vind je een klein woordenboek met alle termen nog eens uitgelegd. Let wel: het is echt een spannend boek, met ook wat bloederige stukjes er in. Niet voor watjes dus, deze keverhelden!

Score: 9


Informatie

De Keverhelden,
Illustrator: Karl James Mountford
Uitgever: Querido, 279 pagina’s, paperback.
Vanaf: 13 jaar. ISBN: 9789045121505. Prijs: 15.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.