logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Kepler 62 1: De uitnodiging

kepler 62 de uitnodigingKepler 62 belooft een geweldige serie te worden. Het is stoer, heeft coole illustraties en is lekker spannend. Wat wil je nog meer? Een briljante mix van comic book en leesboek, verpakt in een spannend toekomstverhaal in een wereld die op het punt staat te vergaan. Want dat is wel zo: in de wereld waarin de dertienjarige Ari met zijn jongere broer Joni woont is niet veel meer van wat we nu kennen. Er groeit bijna niets meer, zodat ze moeten leven van voornamelijk maïs. Levensmiddelen zijn schaars, veel van de dingen die we nu kennen bestaan niet meer of zijn heel moeilijk te krijgen, zoals bijvoorbeeld fruit, cola of snoep. Er zijn grootse plannen om nieuwe werelden te scheppen op andere planeten, zoals het planetenstelsel Kepler 62, maar dat is alleen voor heel rijke mensen voorbehouden. Niet voor twee jongens, wiens moeder een paar jaar geleden ineens verdwenen is…

Game on in Kepler 62

Maar dat is niet alles. Gamen is ook ontzetten populair. Heel anders dan nu 😉  nee, geintje natuurlijk. Gamen is en blijft cool. En net als nu is er ook dan één spel dat mateloos populair is. Een heel eigenzinnig spel, dat je in 1 ruk moet uitspelen, en als je af bent… krijg je een zwart scherm en start het spel niet nog eens op. Een fikse uitdaging dus, maar helaas hebben de jongens er geen geld voor. Stelen blijkt ook niet te lukken, dat heeft Ari al geprobeerd. Maar dan krijgt Joni een exemplaar van een wildvreemde vrouw. Hij neemt het aan en samen besluiten ze het te spelen. Afwisselend spelen ze een leven, en na een paar dagen komen ze De Grote Eindbaas tegen, in leven 99. Een bijna onmogelijke opdracht, waar ook op het internet niets over te vinden is. Ondertussen wordt Joni ontzettend ziek en moeten ze naar het ziekenhuis. Het nadeel is wel dat ze misschien ontdekken dat ze thuis wonen, zonder moeder of vader in de buurt. Het risico dat ze naar een weeshuis moeten is ontzettend groot – maar Ari moet het risico wel nemen door Joni naar een dokter te brengen.

Spannend en mysterieus

Hoewel Ari de boot een beetje kan afhouden, komt de overheid uiteindelijk toch achter de waarheid. De jongens wonen helemaal alleen, zonder ouders. Een snelle achtervolging is het gevold, waarbij de jongens onder de hoede komen van De Mannen in Grijze Pakken. Overheidsmedewerkers die met hun gemaakte glimlachen de jongens gerust proberen te stellen. Die weten echter dat deze mannen zijn gehersenspoeld door de overheid. Dat zie je in hun ogen! Maar kunnen ze wel ontsnappen aan hun greep? En wie is toch die mysterieuze vrouw die ze steeds weer tegenkomen? En hoe zit dat nou met Kepler 62 – dat hebben ze uitgespeeld, volgens de geruchten zouden ze nu een soort uitnodiging of beloning krijgen… maar niets van dat alles!

Conclusie over Kepler 62: De uitnodiging

Kepler 62 is een super spannend boek over een wereld die bijna vergaat en een land waarbij de regering heel veel macht heeft. Er zijn vreemde dingen aan de gang, waar Ari en Joni mee moeten omgaan. Als ze het spel hebben uitgespeeld zou er iets moeten gebeuren… maar dat spannende moment laat flink lang op zich wachten! Als het eenmaal zo ver is, horen ze vanzelf of het de moeite waard was. Kepler 62: Uitnodiging is vlot geschreven, spannend en is een geweldige mix tussen stripboek en leesboek. Lekkere comics in een spannend jasje!

Door: CooleSuggesties
Score: Kepler 62: De uitnodiging krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Kepler 62: De uitnodiging, Timo Parvela
Illustrator: Pasi Pitkanen
Clavis books, 116 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789044831016. Prijs: 19.99 euro.

Ga direct naar Kepler 62: De uitnodiging op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.