logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Kan dr. Proktor Kerstmis redden?

Alles is zo’n beetje te koop, van sterren aan de hemel tot hele stukken land. Zelfs landen zijn te koop. En wist je dat je ook Kerstmis kunt kopen? Als je maar genoeg geld hebt. En laat de gemene zakenman Thrane nu bulken van het geld. Dankzij zijn warenhuizen is hij stinkend rijk. En hij gaat nog rijker worden, nu hij Kermis in zijn bezig heeft! Wie het nog wil vieren, moet van goede huize komen. 

Koop je kerst

Kerst vier je namelijk niet zo maar, als het aan Thrane ligt. Nee, die moet je ieder jaar weer opnieuw kopen. Voor zo’n 10.000 Kronen, om precies te zijn. Omgerekend is dat ongeveer 1000 euro. Geen gigantisch en onmogelijk bedrag, maar wel genoeg om mensen in de problemen te helpen. Maar ja, aldus Thrane, als je het niet hebt, vier je het ook maar niet. En dat terwijl kerstmis juist een feest is van gezelligheid en vriendschap! Kan dr. Proktor Kerstmis redden?

Dr. Proktor in actie

Je zult begrijpen dat Dr. Proktor helemaal niet blij is wanneer hij van de gemene plannen hoort. Zijn buurkinderen Lise en Bulle zijn het er ook helemaal niet mee eens. Ze laten het er niet bij zitten en gaan vol overgave in actie. Daarbij kunnen ze gebruik maken van de uitvindingen van Dr. Proktor. Maar ja – die werken niet altijd even goed…. en zijn ook een beetje vreemd. Kan dr. Proktor daarmee Kerstmis redden? Een kwestie van afwachten.


Recensie over Kan dr. Proktor Kerstmis redden?

CooleSuggesties topper

Kerstmis valt in handen van een geldlustige schurk. Een echte schobbejak, die iedereen eerst 1000 euro laat betalen voor ze kerstmis mogen vieren. Dan kan zo maar niet! Dr. Proktor en zijn vrienden Lise n Bulle gaan in actie en beleven zo hilarische avonturen in een poging om Kerstmis weer terug te krijgen. Het is een grappig en vlot geschreven boek vol hilarische avonturen en bizarre situaties. Dat kan ook niet anders, met de uitvinder van het Schetenpoeder aan zet! Door het boek heen vind je kleine tekeningen, met af en toe een groter exemplaar.

Score: 9


Ga direct naar Kan Dr. Proktor kerstmis redden? op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Kan Dr. Proktor kerstmis redden?,
Illustrator: Georgien Overwater
Uitgever: Lemniscaat, 338 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789047709961. Prijs: 16.95 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.