logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Kamer 333, K.R. Alexander

Het is al weer even geleden dat we een spannend horrorboek voor jongeren hebben gelezen – terwijl daar toch echt een duidelijke markt voor is. In Nederland begint dit genre steeds meer voet aan de grond te krijgen, waarbij uitgeverij Kluitman een nieuwe reeks verhalen op de markt brengt onder de naam Horrorland. Kamer 333 van K.R. Alexander (een pseudoniem van Alex R. Ahler) is de nieuwste telg in deze reeks.

Inspiratie

Hij moet zich laten hebben inspireren door het Langham Hotel in London, wat het meest lugubere hotel ter wereld moet zijn: nog nooit zijn er zoveel geestverschijningen geweest als in dit hotel… met name rond kamer 333! In dit boek reis je echter af naar een klein Amerikaans stadje (Gold River), dat eigenlijk op de wintersport draait. Om het stadje een boost te geven, is er heel lang geleden een groots hotel opgericht, met een strakke hand geregeerd door de Grand Dame. Het staat inmiddels helemaal leeg. Nadat alle gasten van het hotel 33 jaar geleden op een avond spoorloos waren verdwenen, durft niemand er meer een stap binnen te zetten.

Uitdaging aangenomen

Jaarlijks dagen de middelbare scholieren van het dorpje elkaar uit om zo lang mogelijk in het hotel te verblijven. En dat is knap lastig, want ieder jaar gebeuren er enge en vreemde dingen in het hotel. Ook dit jaar, hoewel het nu misschien wel enger is dan ooit. Zelfs de Grand Dame laat zich regelmatig zien en oefent een grote aantrekkingskracht uit op Jasmine en haar vriendin Mira. Samen met hun vriend Rohan proberen ze uit hun rol als underdog te kruipen. Als ze hier bewijzen dat ze zo als laatste het hotel verlaten, zal ze dat vast hoger op de sociale ladder zetten. Maar dat is lang niet zo makkelijk, want het volledige horrorgenre wordt over hen uitgestort: plotselinge windstoten en black-outs, geestverschijningen, monsterlijke reflecties in spiegels, skeletten, een gigantische spin, olieachtig zwart slib dat schreeuwende middelbare scholieren door de afvoer zuigt, en zo veel meer (en zelfs een paar druppels bloed, afkomstig uit een klein krasje). Hoe lang zullen ze het daarin uithouden?


Ga direct naar Kamer 333 op BOL.com.

Recensie over Kamer 333

Er wordt flink gespeeld met de sfeer in dit boek, dat is duidelijk. Het verhaal blijft spannend tot de laatste bladzijde, waarin je een wel heel onverwachte plottwist te verwerken krijgt. Zowel in het taalgebruik als in de indeling van de bladzijde wordt gewerkt met spanning. Zinnen worden opgebroken en verspreid over meerdere regels, soms een stukje verder naar rechts verplaatst, zodat je gedwongen wordt op het wat langzamer te lezen. Veel links naar Japanse horrorfilms komen voorbij, met plastische omschrijvingen van monsters en de ondoden. Het verhaal dendert lustig voort op die spanningsboog. Als film zou dit een echt krijsfestijn zijn!

Score: 7


Informatie

Titel: Kamer 333
Auteur:
Uitgever: Kluitman
Aantal pagina’s: 224
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789020623840
Prijs: 14.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.