logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Junior Bake-Off Vlaanderen


Dat kinderen graag in de keuken staan, is hier geen geheim. Er wordt bij tijd en wijle heel wat afgebakken… en dan weer een tijd helemaal niets. Dat kinderen bekwaam kunnen zijn in de keuken, staat voor ons als een paal boven water. En dat weten ook de makers van Bake Off Vlaanderen (in Nederland beter bekend als Heel Holland Bakt). Junior Bake-Off Vlaanderen is het receptenboek dat hoort bij het afgelopen seizoen van dit Vlaamse bakprogramma.

Kinderlijk eenvoudig?

Nee, dat zeker niet. Je vindt hier geen beginnersrecepten, voor mensen die net een eitje kunnen breken. Je gaat echt wel met toffe recepturen aan de slag, die meer zijn dan de standaard cake! Dat is ook het toffe van dit kookboek. Het is niet zo opschepperig als sommige andere bakboeken, waarbij zelfs ervaren bakkers liever even verder bladeren, maar ook niet zo makkelijk dat je er geen uitdaging in vindt. Maar: het is nu ook weer niet zo moeilijk dat je er een hele middag mee bezig bent. Aangename recepten dus, die zonder meer haalbaar zijn.

Tekst en uitleg

Junior Bake-Off Vlaanderen is geschreven voor kinderen die graag in de keuken staan. De tekst en uitleg is daarop aangepast. Verwacht dus af en toe een vrolijke noot in de kantlijn, praktische tips voor tijdens het bakken en soms een waarschuwing van wat er mis kan gaan. In het begin van het boek vind je een aantal tips en suggesties om het maximale resultaat te behalen van je inspanningen. De recepten zelf zijn duidelijk stap voor stap omschreven, met een grote kleurenfoto van het gewenste resultaat. Naast feestelijke taarten, gebak om te delen en wat ouderwetse klassiekers staan er ook een aantal leuke recepten in voor de aankomende Halloween en Kerstdagen. Klaar om iedereen te verrassen? Bakken maar!


Ga direct naar Junior Bake-Off Vlaanderen op BOL.com.

Recensie over Junior Bake-Off Vlaanderen

De bakboeken van Bake-Off Vlaanderen zijn heerlijk om in huis te hebben. Waarom? Omdat ze niet zo pretentieus zijn. Ze zien er niet over the top fancy uit, ook een wat minder precies iemand kan ze maken. Het gaat tenslotte om de recepten en de uitvoering! Het nadeel is ook dat deze boeken wat ruim zijn opgezet, hoewel dat met de junior-boeken behoorlijk meevalt. Er zijn kookboeken met meer recepten, maar dankzij de vrolijke aankleding en de tips die je tussen de recepten door leest, is dat in dit geval niet hinderlijk (dat vind ik meestal wel wanneer je foto’s ziet uit de uitzendingen… dat vind ik toch iets te makkelijk scoren).

Score: 8


Informatie

Titel: Junior Bake-Off Vlaanderen
Auteur:
Uitgever: Manteau
Aantal pagina’s: 144
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022338711
Prijs: 24.99 euro

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.