logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning, Carry Slee

We kennen natuurlijk allemaal de boekenreeks over de verschrikkelijke Juf Brakel, directrice van een basisschool. Ze is zo vreselijk, dat de kinderen jaar Juf Braaksel noemen. In de eerdere delen hebben we al kennisgemaakt met de kinderen van groep 6: Lotte, Thijs, Lucas en hun vrienden. In hun klas hebben ze de lieve juf Evi als leerkracht, die goed voor haar kinderen zorgt. En… er is iets bijzonders met de juf, want ze heeft een magische ring, waarmee ze zichzelf en voorwerpen onzichtbaar kan maken! In dit deel ontdekken de kinderen dat er nog meer magische voorwerpen zijn… en dat kan wel eens heel gevaarlijk worden.

Dit boek is deel 4 uit de serie over Juf Braaksel.

Magische uitvinders

Niet alleen de kinderen weten namelijk van deze bijzondere voorwerpen. Door de ontvoering van Lucas in het vorige boek, heeft ook Juf Braaksel ontdekt dat sommige voorwerpen wel heel bijzondere krachten hebben. En weet ze ook dat het mysterieuze kompas, dat in het museum ligt, mensen kan laten verdwijnen. Daar heeft de juf wel oren naar… ze heeft namelijk heel wat kinderen op haar lijstje staan die ze graag zou laten verdwijnen! Door een slinkse truc breekt ze in bij het museum en ontfutseld ze het kompas. Ze weet alleen niet hoe het kompas werkt. Hoe kun je daar mensen mee laten verdwijnen?

Nieuw meisje

In de klas van juf Evi (inmiddels zijn zowel de klas als de juf doorgeschoven naar groep 7) komt een nieuw meisje: Milou. Een lief en aardig meisje, dat al snel wordt opgenomen in het vriendengroepje van Thijs en Lotte. Milou heeft ook een geheim: ze heeft namelijk een verrekijker gekocht waarmee ze alles kan zien… ook op andere plekken! Ze wil het kostte wat kost verborgen houden voor de andere kinderen, die op hun beurt ook een paar geheime magische spullen proberen te verbergen. Dat zorgt voor de nodige chaos. Maar Milou heeft nog een ander geheim. Toen juf Brakel inbrak in het museum, spande ze namelijk de vader van Milou voor haar karretje. Sindsdien zit hij in de gevangenis, waar Milou zich ontzettend voor schaamt. Zou de waarheid boven water komen? Zou de wereld ook zien hoe gemeen juf Brakel echt is?


Ga direct naar Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning op BOL.com.

Recensie over Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning

De boeken van Juf Braaksel zijn een heerlijke mix tussen fantasie, magie en spanning. De hysterische juf Brakel is een ongelooflijk heethoofd, wat zorgt voor heel wat hilarische gebeurtenissen, zeker wanneer de klas van juf Evi haar zitten te stangen. Inmiddels is wel duidelijk dat de ‘magische’ voorwerpen het resultaat zijn van een oude uitvinder, waardoor de slimme Lucas regelmatig te hulp moet schieten om de ‘magie’ te laten ontwaken. Handleidingen had de uitvinder er namelijk niet bijgeschreven! Door de toevoeging van Milou is er weer een frisse wind in het boek, dat het ook wel verdiende. Dit deel leest als een trein, heeft een heel fijne dynamiek en verwijst zo nu en dan naar de eerdere delen. Je hoeft ze niet gelezen te hebben, maar je krijgt wel een herinnering aan die avonturen.

Score: 8


Informatie

Titel: Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning
Auteur:
Illustrator: Iris Boter
Uitgever: Overamstel
Aantal pagina’s: 304
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789048861897
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.