logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Je iPad als mobiel kantoor, Peter van Loevezijn

Je iPad als mobiel kantoor - Peter van LoevezijnIk heb nu de inmiddels vierde druk van Je iPad als mobiel kantoor voor me. Een flinke verandering ten opzichte van de eerste druk, als je het mij vraagt! Eén ding is echter onveranderd gebleven: Peter van Loevezijn gaat in op het gebruik van je iPad als een ultiem middel om al je zakelijke contacten, correspondentie en nou ja – eigenlijk alle kantoortaken op zich te nemen. Klinkt dat een tikje overdreven? Dat valt heel erg mee. Toegegeven: een iPad is niet zo heel erg groot als je kijkt naar het scherm, maar in feite is het zeker wel krachtig genoeg om best pittige kantoorsoftware te draaien. En je moet ook bedenken dat de apps op een iPad speciaal zijn toegepitst op de iPad, zodat ze probleemloos werken.

Kantoortoepassingen

Het is natuurlijk lastig om altijd na te denken over welke programma’s je op kantoor gebruikt, en daar een direct equivalent voor de vinden. Dat is bijna onmogelijk, zelfs. Je zult concessies moeten doen in de mogelijkheden, de manier van werken wordt anders, soms worden zelfs de programma’s anders. Maar je moet ook de nieuwe kansen en mogelijkheden omarmen die het werken op een iPad met zich meebrengt. Er zijn natuurlijk talloze communicatie-apps die het samenwerken met derden mogelijk maken. Een iPad neem je overal mee naartoe, zodat ook thuiswerken of werken in de trein mogelijk wordt. En dankzij het touchscreen werken ze ook nog eens heel intuïtief. In Je iPad als mobiel kantoor bekijkt Peter de Basisinrichting (met bijvoorbeeld aandacht voor de beveiliging van je tablet en een paar algemene functies), het lezen van teksten en becommentariëren, het schrijven van lange teksten, het maken van notities, het maken, bewerken en vertonen van presentaties, het coördineren en plannen van taken en werk, het uitvoeren van marketing- en salesacties en hoe je jouw kennis en vaardigheden kunt vergroten.

Sociale functie

Hoewel je in je iPad als mobiel kantoor uitstekend kunt lezen hoe je een tablet inricht om er zakelijk mee te kunnen werken, zijn er ook tal van mogelijkheden waar je als vertrouwde computeraar nog niet kent. Dankzij de draagbaarheid, bijvoorbeeld, kun je een flinke boekenkast aan informatie, notitieboekjes en planborden meezeulen, waar je ook gaat, zonder dat het zweet je uitbreekt. Dat schept zeker mogelijkheden voor het bijhouden van taken, agenda’s en projectplanningen. Daarnaast kun je met uitbreidingen als een extern scherm en een draadloos toetsenbord je iPad omtoveren tot een normaal werkende computer. Met touchscreen.

Conclusie over Je iPad als mobiel kantoor

Omarm de nieuwe technieken en de mogelijkheden die een iPad je schenken. Dankzij dit boekje leer je de inns en outs van het zakelijk gebruiken van deze tablets. Waar de eerste delen nog best algemeen van aard waren, beperkt deze vierde druk zich echt op een paar grote apps, die dieper worden behandeld en waarvan de toepassingen uitgebreid worden toegelicht. Dat maakt het boek wat minder breed, maar wel een stuk praktischer. Let wel: updates kunnen zorgen voor fikse veranderingen in de werking van bepaalde functies – hoewel sommige handelingen stap voor stap staan uitgelegd, kun je ze niet allemaal meer helemaal stap voor stap uitvoeren. Maar dat gaat op voor alle tutorialboeken over computersystemen, natuurlijk.

Door:
Score: Je iPad als mobiel kantoor krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Je iPad als mobiel kantoor,
van Duuren Management, 176 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789089653673. Prijs: 20,- euro.Dit boek is te koop bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:
BOL.com | AKO | eci.nl | Bruna | eBooks.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.