logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Inmaak- en fermenteerbijbel, Simone van Thull

Door het inmaken of laten fermenteren van eten kun je het langer bewaren. Een ideale oplossing voor als je ineens een hoge opbrengst hebt uit je moestuin – maar je kunt er ook eenvoudige voedingsmiddelen een flinke oppepper mee geven. De vraag is alleen… hoe? Wat kun je ermee en wat zijn de beste technieken om in te maken of te fermenteren? De Inmaak- en fermenteerbijbel biedt je de perfecte oplossing.

Twee delen

De Inmaak- en fermenteerbijbel splitst beide onderdelen netjes uit elkaar. De eerste helft gaat over het inmaken van groente en fruit op azijn en in een weckfles (die techniek moet je echt wel even onder de knie hebben!). Naast het inmaken (en kruiden) van groente en fruit bestaat dit deel ook voor een deel uit het maken van bijgerechten of smaakmakers (condimenten). Het tweede gedeelte gaat over het fermenteren van groente en fruit. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het trendy kimchi (en wat je daar vervolgens allemaal mee kunt) en over gefermenteerde dranken zoals kombucha en kefir.

Zelfgemaakt

Als je een flink stuk grond hebt en je eigen groenten en fruit kweekt, weet je dat je snel moet handelen na het oogsten, anders ben je minstens de helft kwijt. Ooit was inmaken en fermenteren heel gewoon, precies om die reden. Met een constante toevoer aan verse groente en fruit is die techniek een beetje uit de mode geraakt, maar dankzij de vernieuwde aandacht voor de Aziatische en Oost-Europese keuken is het weer helemaal hip en trending – en nog cooler om het zelf te maken.


Ga direct naar De Inmaak- en fermenteerbijbel op BOL.com.

Recensie over De Inmaak- en fermenteerbijbel

De Inmaak- en fermenteerbijbel leert je de inns & outs van het conserveren van groente en fruit op een next-level manier. De auteur laat je stap voor stap zien dat je vrijwel iedere denkbare groente- en fruitsoort kunt inmaken of fermenteren. Soms om simpelweg te bewaren, maar vaker nog om er iets bijzonders mee te doen waar je maaltijden een boost van zullen krijgen. Van augurken tot kool, knoflook, bleekselderij, appels, peren, kersen, paddenstoelen en zelfs spruitjes. De kracht van dit boek zit hem overigens niet alleen in de recepten, maar ook in de praktische uitleg over de basistechnieken die je moet hebben voor je met deze technieken aan de slag kunt.

Score: 8


Informatie

Titel: De Inmaak- en fermenteerbijbel
Auteur:
Uitgever: Carrera Culinair
Aantal pagina’s: 496
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048866489
Prijs: 34.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.