logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Ik weet dat je liegt, Daphne Benedis-Grab

Vier bijzondere zevendeklassers worden in elkaars vaarwater gestuurd door de directrice van hun school. Ze worden namelijk op het matje geroepen omdat ze verdacht worden van de diefstal van de rugzak van Sasha. Die is uit haar kluisje gestolen, voordat de school begon. En blijkbaar waren deze vier leerlingen als eerste aanwezig. Ik weet dat je liegt is een spannende detective met een ogenschijnlijk onschuldig probleem.

Vier tieners

De vier verdachten zijn de enthousiaste schoolkrantverslaggever Nora, de gepassioneerde tekenaar Jack, het getalenteerde dansteamlid Maddie en eeuwige grappenmaker Henry. Dit bijzondere viertal heeft nauwelijks iets met elkaar op, en zo krijg je een situatie die ouderen misschien wel kennen uit de film The Breakfast Club (die je trouwens écht eens moet kijken!). De vier tieners worden door de directrice onder druk gezet. Iemand moet bekennen, want iemand móet het gedaan hebben. Door met elkaar in gesprek te gaan en elkaars leven te verkennen, ontdekken ze dat ze allemaal wel een motief hebben om de tas van Sasha te stelen.

Opgejaagde jager

Sasha zelf blijkt overigens een goede reden te hebben om haar tas terug te willen. Ze heeft namelijk allemaal materialen verzameld om tegen verschillende leerlingen te gebruiken in een poging om ze te chanteren. Zo verandert de missie van onze vier nieuwe vrienden van het zoeken naar de dader in het zoeken naar de tas. Alleen zo kunnen ze de chantagepogingen van Sasha dwarsbomen!


Ga direct naar Ik weet dat je liegt op BOL.com.

Recensie over Ik weet dat je liegt

CooleSuggesties topper

Ik weet dat je liegt is een spannende detective met vier bijzondere jongeren in de hoofdrol, die ieder hun eigen problemen en achtergrond hebben. Leuk om te lezen (nou ja: goed om te lezen) is dat de gevolgen van de Covid-19-lockdowns en de bijbehorende crisis ook een rol spelen. Dat geeft een stukje geloofwaardigheid aan het verhaal, een stukje herkenbaarheid. De uiteenlopende verhaallijnen van de vier tieners komen op de juiste plekken terug om het verhaal een kleine boost te geven. Het is fijn geschreven en zal je van de eerste tot de laatste pagina aan het boek gekluisterd houden.

Score: 9


Informatie

Titel: Ik weet dat je liegt
Auteur:
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Aantal pagina’s: 272
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789026166297
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.