La Place ken je natuurlijk van de restaurants in het inmiddels failliet verklaarde warenhuis V&D. Gelukkig heeft de restaurant-keten een eigen leven kunnen leiden, zodat we ook nu nog kunnen genieten van de lekkere maaltijden en taarten. Maar er is meer! Want je kunt La Place naar je eigen keuken brengen met het boek Huisgemaakt – daarin vind je 150 seizoensrecepten voor thuis, bedacht en ontwikkeld door de keten zelf.
Ieder seizoen zijn smaak
Wat zo tof is aan Huisgemaakt, is dat het inspeelt op de smaken en ingrediënten van de verschillende seizoenen. Het boek is dus ingedeeld per seizoenen, maar per seizoen is er ook nog een indeling te vinden. Zo begint ieder hoofdstuk met sap en smoothies, sandwiches, soep, salades, hartige gerechten en natuurlijk zoete gerechten. Allemaal bereid met ingrediënten van dat seizoen, om zo te zorgen voor minder impact voor het milieu.
Goede basis
Voor je echter begint met koken, wordt er een ruime inleiding gegeven met alle dingen die je in de keuken nodig hebt, praktische tips en een paar basistechnieken. Vooral de tips vond ik leuk om te lezen. Als ervaren hobbykok heb ik toch een paar dingen op mijn ’to-try’-lijstje gezet. Na de basistechnieken volgen een aantal basisrecepten, die het hele jaar door kunnen. Sauzen, deegsoorten en broodvariaties geven een smakelijke inleiding voor een boek dat je zeker zal doen watertanden.
Ga direct naar Huisgemaakt op BOL.com.
Recensie over Huisgemaakt! 150 seizoensrecepten voor thuis van La Place
Huisgemaakt geeft je een unieke blik in de keuken van La Place, bij iedere Nederlander bekend als snel, comfortabel en goed restaurant. De recepten zijn seizoensgebonden, wat een leuke insteek is voor een boek. Binnen de hoofdstukken zijn er verdelingen te vinden per soort. De praktische tips en technieken maken het boek compleet en zorgen voor een feest op tafel.
Score: 9
Informatie
Huisgemaakt,Fontaine uitgevers, 240 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789059568235. Prijs: 19.99 euro.
Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op: