logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Houtbewerking, Samina Langholz en Andrea Brugi

Houtbewerking is een geweldige bezigheid om te doen. Het mooie is namelijk dat je er helemaal niet zo veel voor nodig hebt. Hout laat zich redelijk makkelijk bewerken, waardoor je geen bijzondere veiligheidsmaatregelen hoeft te treffen of specialistische apparatuur hoeft aan de schaffen. Ja, natuurlijk kun je makkelijker werken met een decoupeerzaag of afkortzaag, maar met een normale zaag, beitel en vijl kom je al een heel eind. In het boek Houtbewerking laten de specialisten Samina Langholz en Andrea Brugi zien hoe zij te werk gaan met hun houtbewerking. Zij maken al jaren voorwerpen van gevonden hout en hout dat anders weggegooid zou worden.

Praktische technieken

De basis zit hem in de technieken die je kunt gebruiken. Zonder de basistechnieken ben je natuurlijk nergens. Je moet weten hoe je iets op de juiste manier in vorm brengt of afkort, maar ook op welke manier je iets met elkaar kunt bevestigen. Nu zijn daar tal van manieren voor, waar ons handige duo je met liefde meer over vertelt. Eenvoudig is echter het hoofdmotto: dat straalt het boek in ieder opzicht uit.

Natuurlijk materiaal

Een ander opvallend element is dat het gebruikte hout zo veel mogelijk uit de natuur komt. Verwacht dus geen strakke tafeltjes en dito stoelen, het is hier juist de bedoeling dat je het ruwe karakter van de bomen ziet, het droge hout van oude planken en de takkenstructuur in de gemaakte projecten. Dat maakt de projecten niet voor iedereen even toegankelijk. Houtbewerking draait om het recyclen van bestaande middelen uit de natuur. Maar: die moet je dan wel binnen bereik hebben!

Ga direct naar Houtbewerking op BOL.com.


Recensie over Houtbewerking

Wil je aan de slag met het maken van je eigen meubels en accessoires? Dan kun je denken aan houtbewerking. In dit boek staan een aantal heel praktische en gave technieken vermeld, die je leert als je door de 20 verschillende projecten bladert. Niet alle projecten zijn even spannend of indrukwekkend: een takkenbezem maken of een kapstok van een tak en twee stroken leer doen mij persoonlijk niet zo veel. Toch zijn er genoeg andere projecten waar je je hart aan kunt ophalen. Vooral de combinatie tussen eerlijke materialen, praktische verbindingen en dito technieken doet dit boek veel goed. Het is niet te moeilijk of spannend, je kunt het zeker mee nadoen. De foto’s zijn bijzonder sfeervol en laten goed zien waar Andrea en Samina voor staan.

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Houtbewerking,
Illustrator: nvt
Uitgever: Fontaine Uitgevers, 144 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789059568990. Prijs: 25,- euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.