logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Horrorland – Escape, K.R. Alexander

K.R. Alexander, een pseudoniem van de Duitse fantasyschrijver Alex R. Kahler. Zoals andere bekende griezelverhalenauteurs (denk aan HP Lovecraft en RL Stine) schijnt het erbij te horen dat je een voornaam hebt als initialen. Lekker geheimzinnig! In Escape gooit K.R. Alexander het alleen over een iets andere boeg. Het lijkt hier meer op een sci-fi thriller dan op een horrorboek moet bloed, geesten en vreemde verschijnselen.

Pretpark

Het verhaal draait om Cody, die het thuis niet makkelijk heeft. Zijn ouders maken constant ruzie en hij zit gevangen tussen een strenge vader en een toegeeflijke moeder. Als bekend wordt dat er een bijzonder high-tech attractiepark geopend wordt, spitsen zijn oren. Pretparken zijn namelijk echt wel zijn ding! Maar… het park heeft een flink prijskaartje, zo lijkt. De kans dat hij er met zijn ouders heen zal gaan, is nagenoeg nihil. Toch is er een kans, want er worden 100 kaarten verloot onder alle kinderen. Cody doet mee… en wordt uitgeloot.

Beroemde testpersonen

Opmerkelijk is dat er heel wat beroemde kinderen zijn uitgenodigd: 70 van de 100 kinderen zijn bekend of hebben beroemde ouders. Cody voelt zich dus een beetje buitengesloten en steekt wat stoere verhalen af om toch een beetje in aanzien te stijgen. Hij maakt ondanks zijn praatjes al snel vrienden en samen met hen ontdekt hij het attractiepark Escape. Daar is nu alle ruimte, met slechts 100 kinderen om alles uit te proberen. Ze hoeven dus nergens te wachten en komen ook bijna niemand tegen. Alles is namelijk geautomatiseerd, van de kantines tot aan de attracties. De kinderen krijgen een speciaal pak aan, dat van vorm verandert en hen warm houdt. Met een speciale smartwatch kunnen ze alles bedienen en zien waar ze naartoe willen.

Dan gaat het mis

De ontwerper van het park blijkt echter andere plannen te hebben. Wat een onschuldig pretpark zou moeten worden, blijkt een scherp randje te hebben. Letterlijk! Alles wat in het park gebeurt, gebeurt ook echt. Wordt je gebeten door een virtuele slang, dan wordt je ook echt gebeten. En dat maakt het toch wel wat spannender allemaal. Zeker als de ontwerper omroept dat er slechts een paar kinderen zullen overleven. Maar dan heeft hij nog niet gerekend op Cody, die de afgelopen maanden heeft geleefd voor alles wat met het attractiepark Escape te maken had. Hij heeft heel wat kennis en huis en schuwt niet om dat te gebruiken.


Ga direct naar Horrorland 8: Escape op BOL.com.

Recensie over Horrorland 8: Escape

Escape is een buitenbeentje als je kijkt naar de rest van de serie. Je ziet onze hoofdpersoon wel omgeven met zombies op de cover staan, maar dat is slechts een spannend fragment in het boek – eigenlijk ook het enige échte horrormoment. De rest heeft wel wat griezelmomenten, maar eerder op het niveau van een thriller. Er is hier niets bovennatuurlijks, niets echt lugubers… gewoon een creepy gast die 100 kinderen gevangenhoudt in een high-tech pretpark. Het boek is toegankelijk geschreven en neemt je met kleine stapjes mee door het avontuur. De botsingen met hun nieuwe rivalen is wat vergezocht en wel heel toevallig dat ze telkens bij elkaar uitkomen in het grootse pretpark, maar afgezien daarvan is het fijn omschreven en heeft het verhaal een aangenaam tempo en een goede spanningsboog.

Score: 8


Informatie

Titel: Horrorland 8: Escape
Auteur:
Uitgever: Kluitman
Aantal pagina’s: 288
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789020623888
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.