logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Hoe word ik beroemd? Lenneke van Ingen

hoe word ik beroemdHoe word ik beroemd? Dat is een vraag die Lenneke van Ingen vast heel vaak voor de kiezen krijgt. Logisch dat ze d’r dan ook een boek over heeft geschreven. Niet alleen om van die vraag af te zijn, want ik kan me voorstellen dat het best vaak leuke gesprekken oplevert, maar ook om aan een grotere groep mensen te vertellen wat er nou allemaal bij komt kijken, dat beroemd-worden. Lenneke is overigens manager van de sterren. Ze is tien jaar gelegen begonnen met castingbureau A Million Faces en vanaf dat moment zelf een shooting star in de showbizzwereld, maar dan achter de schermen. Enkele van haar ontdekkingen? Tim Hofman, Jan Versteegh, Geraldine Kemper en Miljuschka Witzenhausen.

Look at me!

Vanuit haar eigen vakgebied vertelt Lenneke op een leuke en toegankelijke manier wat er allemaal bij komt kijken om bekenden beroemd te worden. Dat doet ze in eerste instantie vanuit haar eigen point of view, aangezien ze daar simpelweg de meeste kennis en ervaring in heeft. Ik vond het indrukwekkend om te lezen hoe Lenneke zelf is begonnen met haar bedrijf en hoe ze zich staande heeft weten te houden tussen al die grote bekenden. Daarnaast vertelt ze middels heel veel anekdotes hoe ze bekendheden aan de man heeft weten te brengen. Dat lijkt soms niets meer dan toeval en treffen te zijn, maar er zit ook wel een belangrijk stuk strategie achter. Daarnaast komen ook een flink aantal celebs zelf aan het woord, over hoe zij het succes ervaren en hoe zij denken dat ze aan de top zijn gekomen.

Doorzetten

Als er een ding is wat duidelijk aan bod komt in Hoe word ik beroemd? dan is het wel doorzettingsvermogen en een duidelijke visie. Als je die twee eenmaal hebt, dan kun je heel gericht aan een plan van aanpak werken. Wat ook duidelijk in het boek naar voren komt, is dat je niet alles in je eentje kunt doen. En dat hoeft ook niet. Met de juiste mensen achter je heb je een goede stok achter de deur en staan bepaalde deuren al op een kiertje. Of weet je in ieder geval op welke deuren je moet kloppen. Dan ben je al een heel eind in de goede richting!

Conclusie over Hoe word ik beroemd?

Beroemd zijn is een droom van heel veel mensen. Stiekem lijkt het mij ook wel wat, een grote naamsbekendheid opbouwen, maar ik struikel telkens bij de zoektocht naar mijn unieke talent. Misschien is voor mij een mooiere taak voorbehouden achter het toetsenbord, als blogger. Neemt niet weg dat dit vrolijk vormgegeven boek, met de uitgesproken citaten en aantrekkelijke anekdotes, heel leuk is om te lezen. En leerzaam bovendien, tussen alle bedrijven door! Dat maakt het een echte aanrader voor iedereen die wil doorbreken – op welk front dan ook.

Door:
Score: Hoe word ik beroemd? krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Hoe word ik beroemd?,
Unieboek het Spectrum, 174 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789000355587. Prijs: 15 euro.

Ga direct naar Hoe word ik beroemd? op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.