logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Hoe maak jij het verschil? De 7 talenten om succesvol te zijn, Frank Kwakman en Rolf Rosenmoller

Als zelfstandig ondernemer moet je altijd op nieuwe situaties zijn voorbereid, maar ook als ‘gewone’ werknemer moet je op je hoede zijn. Je moet zorgen dat je zichtbaar bent en blijft, dat toekomstige klanten je kunnen vinden en dat je wat anders (of nog beter: meer) te bieden hebt dan je concurrent. Het is niet alleen goed daar over na te denken, maar ook om er continu aan te blijven werken. Want hoe maak jij het verschil tussen een achtergebleven ondernemer en een succesvolle duizendpoot?

Ken jezelf

Eén van de belangrijkste kernpunten van Hoe maak jij het verschil – de 7 talenten om succesvol te zijn is niet om je nieuwe eigenschappen aan te wennen en aan te leren. Nee, het is juist de kracht om goed en kritisch naar jezelf te kijken en te beoordelen wat jouw onderscheidende vermogen is. Doe dat op de 7 vlakken die in dit boek staan vermeld, en je zult een unieke identiteit neerzetten met je bedrijf – zeker als jij daar het gezicht van bent. Dit zakelijke zelfhulpboek reikt je 7 segmenten aan waarop jij een duidelijk verschil kunt maken. Waarin jij kunt opvallen. Als je jouw kwaliteiten en eigenschappen maar goed inzet. Sterker nog: dan kun je zelfs van je zwakke punten een geweldig verkoopargument maken!

Uit de praktijk

Hoe maak jij het verschil? Dat is ook de vraag die beiden schrijvers hebben gesteld aan zelfstandig ondernemers en die ze hebben gesteld bij het lezen van verschillende nieuwsberichten over successen van grote ondernemingen. In dit boek lees je dus niet alleen over de theorie van de 7 Grote Vraagstukken, maar lees je vooral ook hoe andere ondernemers hun bedrijf naar grote hoogtes hebben getild. Simpelweg door eerst kritisch te kijken naar wat ze willen en hoe ze het willen bereiken. En dat is toch waar het allemaal om gaat?


Recensie over Hoe maak jij het verschil

In de zakenwereld is het gevonden worden of verliezen. Zo simpel is het. Als niemand naar je omkijkt zul je ook niets bereiken. Maar hoe wordt je gevonden. Waardoor val je op, wat wil je bereiken? In het boek Hoe maak jij het verschil lees je in 7 hoofdstukken de belangrijkste vragen die jij jezelf moet stellen, van een oriëntering op de markt tot jouw persoonlijke inspiratiedoelen. De vragen zijn concreet en zetten je aan tot nadenken. Soms zit er een eye-opener tussen, maar veelal is het ‘aha’ en ‘ach zo’. De interviews met ondernemers zijn een waardevolle aanvulling op de inhoud.

Score: 7


Informatie

Hoe maak jij het verschil?, Frank Kwakman en Rolf Rosenmoller
AnderZ, 160 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789462960794. Prijs: 22.99 euro.

Ga direct naar Hoe maak jij het verschil? op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.