logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Hoe krijg je altijd gelijk? Leo Pot

Discussiëren is lang niet voor iedereen weggelegd. De een krijgt bijvoorbeeld alles voor elkaar met een vlotte babbel, de ander ziet kansen aan zijn neus voorbij gaan en weer een ander krijgt zijn zin door een beetje nukkig te zitten doen. Voor iedere situatie is weer een andere tactiek die je kunt gebruiken, zo blijkt uit het boekje Hoe krijg je altijd gelijk? Hierin komen 49 psychologische inzichten aan de orde die je zou kunnen gebruiken om je zin te krijgen – maar let op: gebruik hiervan is geheel op eigen risico!

Situaties

Het grappige van het boekje Hoe krijg je altijd gelijk? is dat het geschreven is aan de hand van verschillende situaties. Zo krijg je uitleg over Waarom moet je een optimist zijn? Hoe kun je een onderhandeling het best afronden? Hoe kun je gebruikmaken van iemands slechte geheugen? En natuurlijk nog veel meer. Je ziet: niet alle suggesties zijn even verantwoord en aardig. Gemene streken kunnen zich natuurlijk altijd tegen je keren, wees daar op voorbereid wanneer je besluit ze toch te gebruiken.

Vermakelijk

Wat het boekje wel is? Vermakelijk. Zonder meer. Het is een plezier om in te lezen, en tussen alle ‘foute’ adviezen door vind je zeker een flink aantal bruikbare tips om je positie aan de onderhandeltafel flink te verbeteren. Wordt je hiermee een glasharde onderhandelaar die binnen no-time zijn eerste miljoen bij elkaar sprokkelt? Dat betwijfel ik. Wel zal het een manier zijn om sneaky tactieken van anderen te doorzien en misschien om een paar kaarten in je mouw te kunnen verstoppen. Wie weet zijn die ooit nog handig!


Recensie over Hoe krijg je altijd gelijk?

Leo Pot weet met dit boekje een mooie uiteenzetting te maken van verschillende vormen van onderhandelen. Soms doe je dat door begrip te kweken, soms door iemand te overtroeven, soms met gewoon wat druk, of met een sneaky tactiek. De 49 tips en tactieken zijn vlot omschreven en prettig leesbaar. Heerlijk voor een verloren momentje. Wie weet steek je er nog wat van op! De knuppel-tactiek raad ik je overigens wel af…

Score: 7


Informatie

Hoe krijg je altijd gelijk?,
Illustrator: nvt
Uitgever: Haystack, 192 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789461262370. Prijs: 12.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.