logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het Nederlandse snoepboek

Hier in huis is het vergeven van de zoetekauwen – dat zal inmiddels wel bekend zijn 😉 en hoewel het super makkelijk is om regelmatig een zakje snoep open te trekken, is het nog leuker om het zelf te maken! In Het Nederlandse snoepboek gaat Nelly de Zwaan op zoek naar authentiek snoep, zoals dat vroeger gemaakt en verkocht is… en toverde het om tot recepten die je thuis kunt maken. Zo zorg je voor je eigen Willy Wonka snoepfabriekje, gewoon aan jouw eigen keukenblok.

Ver verleden

In haar zoektocht ontdekt Nelly de Zwaan heel wat producten uit onze Nederlandse geschiedenis. Voor sommigen is dat een stapje terug in de tijd en heel fijne jeugdherinneringen, voor anderen is het misschien gewoon onbekend en een stap naar het zelf maken van ambachtelijk snoep. De hoofdstukken zelf zijn opgedeeld in hard snoep, zacht snoep, kermis, drop, pepermunt, feest, chocolade en streeksnoep. Lang niet alle hoofdstukken bestaan uit een rijk aanbod aan recepten (kermis en streeksnoep bestaan bijvoorbeeld maar uit twee recepten), maar desondanks is het een leuke verzameling van recepten voor bijvoorbeeld spekkies, gomballen, roomkaramels, Haagse hopjes, treets en ananasblokjes.


Ga direct naar Het Nederlandse snoepboek op BOL.com.

Recensie over Het Nederlandse snoepboek

Zelf zoetigheden maken is niet altijd even makkelijk. Je moet veel geduld hebben en letten op de temperatuur en substantie van de verschillende onderdelen. De recepten zijn duidelijk omschreven en bestaan uit goed verkrijgbare ingrediënten. Ieder recept wordt ingeleid met een korte anekdote of een stukje geschiedenis, een versje of een verwijzing naar een andere historische uiting of gebeurtenis. De recepten hebben opvallend vaak koppelingen met Den Haag, dat viel me zeker op. Het is leuk om een stukje geschiedenis te ontdekken over de wondere wereld van snoep. De authentieke foto’s en gebruikte beelden geven deze summiere historische lezing net wat extra’s. Toch had ik meer willen lezen over de geschiedenis en herkomst.

Score: 7


Informatie

Titel: Het Nederlandse snoepboek
Auteur:
Uitgever: Het Zwarte Schaap
Aantal pagina’s: 93
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789492821218
Prijs: 15.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.