logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het Mysterieuze Horloge van Walker en Dawn

De wereld om ons heen is de afgelopen honderd jaar bizar snel veranderd en ontwikkeld. Waar we toen nog op een paard rondreden om ergens te komen (alleen heel rijke mensen namen de trein of hadden een auto) en veel winkels waren er nog niet. In Het Mysterieuze Horloge van Walker en Dawn gaat het om een mysterieus pakketje dat vier kinderen krijgen toegestuurd. Eddie, Petit, Julie en Te Trois wonen in Louisiana in 1904. Ze werken hard mee in hun gezinnen, maar hebben ook hun eigen hutje in een moeras. Tijdens een van hun avonturen vissen ze een metalen blik op met een paar dollar erin. Een vermogen! Wat zullen ze daar mee doen?

Revolver op bestelling

Na lang beraad besluiten de kinderen een revolver de bestellen, samen met wat kogels. De wereld is in die tijd hard en gevaarlijk. Het idee dat ze de beschikking kunnen hebben over een revolver opent nieuwe deuren en geeft een veilig gevoel. Als het pakketje uiteindelijk bezorgd wordt, blijkt er echter helemaal geen revolver in te zitten, maar slechts een pakje kogels en een defect horloge. Wat moeten ze daar nu weer mee? Op het moment dat ze daarover aan het denken zijn, worden ze benaderd door een goedlachse man die claimt het horloge om te ruilen voor het beloofde horloge. Dat komt goed uit, maar het is ook wel vreemd. Zou iemand daar echt voor het hele land uit komen rijden?

Mysterieus horloge

Al snel blijkt dat er mee steekt achter het kapotte horloge dan de kinderen denken. Ze besluiten zelf naar het kantoor van Walker en Dawn te reizen en het verhaal achter het horloge te achterhalen. Die reis blijkt echter een levensveranderende ervaring te worden, met veel avonturen, gevaren en vreemde ontdekkingen! Tijdens de reis zijn de vier kinderen volledig op elkaar aangewezen en moeten ze elkaar zien te redden uit hachelijke situaties. En dat alles tegen de achtergrond van het begin van de vorige eeuw.


Recensie over Het mysterieuze horloge van Walker en Dawn

CooleSuggesties topper

Het mysterieuze horloge is een sfeervol avonturenboek dat je meeneemt naar een andere tijd, waar onze wereld heel anders leek te zijn. In het gemengde en racistische Louisiana van die tijd, waar kinderen gewoon roken en drinken, beleven de hoofdpersonen uit dit boek een bizar en spannend avontuur. Ieder hoofdstuk wordt ingeleid met een sfeervolle pagina uit de catalogus van Walker en Dawn, die te maken heeft met dat hoofdstuk, maar ook met pagina’s uit landkaarten, encyclopedieën en meer. Dat geeft het boek een unieke stijl en sfeer, die perfect in het plaatje past. Het boek is spannend geschreven en een heuse pageturner. Het is echt lastig om het weg te leggen, maar je moet wel. Om het in een ruk uit te lezen – daar is het te dik voor.

Score: 9


Ga direct naar Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn op BOL.com.

Informatie

Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn,
Illustrator:
Uitgever: Fantoom, 416 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 13 jaar. ISBN: 9789059246003. Prijs: 16.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.