logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het leven van een loser Deel 13 – Vet Koel

In dit hele boek gaat het maar om 1 ding: de winter. De winter is niet leuk als je iedere dag door de kou naar school moet lopen. De winter is ook niet leuk als je iedere dag door de kou van school terug naar huis moet. En dan hebben we de sneeuw nog niet eens genoemd. Dus Bram en Theo hebben een paar dingen bedacht om de zware tocht van huis naar school en weer terug wat aangenamer te maken. Niet dat ze heel erg hielpen… Het binden van kartonnen pizzadozen onder je schoenen voor de sneeuw is sowieso niet heel slim ofzo. En binnengaan bij de chagrijnige pizzabakker om op te warmen heeft ook niet veel zin. Ze zijn zelfs een bibliotheek ingestapt om warm te worden! Maar toen medewerkers van de bib Bram en Theo met boeken achterna zaten gingen ze toch wel weg.

Ijsvrij

Gelukkig voor Bram en eigenlijk alle leerlingen (behalve een paar nerds uit zijn klas) heeft de school ijsvrij uitgeroepen: er was veel te veel sneeuw gevallen die nacht. Maar jammer genoeg voor Bram is de pret van korte duur: hij moet naar buiten. Hij vind het niets dus hij gaat kijken of hij bij Theo naar binnen kan. Helaas voor hem moet Theo ook naar buiten. Bram en Theo besluiten dat ze er beter het beste van kunnen maken en gaan een iglo bouwen. Maar ook dat gaat niet goed: als ze hem bijna af hebben slopen er een paar etterbakken de gehele iglo.

Gevecht

Na een paar tips van zijn vader hebben Bram en Theo een fort plus vlag gemaakt en zijn ze klaar voor de strijd. In een mum van tijd komen er een aantal anderen uit de straat daar forten maken en langzaam aan stroomt de hele Laarderweg-boven naar het grasveldje toe. Zo konden de kinderen van Laarderweg-beneden lekker van de berg af sleeën. Je moet een ding weten: de kinderen van Laarderweg-boven en Laarderweg-beneden zijn geen vrienden. Als de strijd op het grasveld gestreden is zien ze dat de kinderen van beneden aan het sleeën zijn en dat staan ze niet toe. Dit is het begin van een lange strijd tussen Laarderweg-beneden en Laarderweg-boven…


Recensie over Het leven van een loser Deel 13 – Vet Koel

Ik vind het boek Het leven van een loser – Vet Koel echt hilarisch. Er zitten leuke grappen in en de tekeningen passen helemaal bij de humor van dit boek. Er zijn veel tegenvallers voor Bram, dus dat geeft ook weer sympathie en medeleven aan het karakter. De tegenvallers zijn, net als het hele boek, met humor geschreven en dat maakt het leuk om door te lezen. Een 8 verdient het zeker!

Score: 8


Ga direct naar Het leven van een loser Deel 13 – Vet Koel op BOL.com.

Informatie

Het leven van een loser Deel 13 – Vet Koel,
Illustrator: nvt
Uitgever: De Fontein, 224 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789026142659 . Prijs: 15.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.