logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Het hart van de heks

het hart van de heks boekbespreking

Het boek ‘het hart van de heks’ gaat over iets waar iedereen die een beetje geïnteresseerd in Noorse mythologie is wel iets over weet. Het gaat over Ragnarok. Als je niet weet wat het is, is dat helemaal niet erg. In het boek wordt verteld wat het is en de hele Ragnarok komt pas richting het einde echt aan bod. Eerst komt er een stuk over Loki en Angrboda, die je misschien ook kent als Gullveig of Moeder Heks. Angrboda, zoals ze in het grootste deel van het verhaal wordt genoemd, wordt wanneer ze nog Gullveig was driemaal verbrand en driemaal komt ze weer terug tot leven. Na de derde keer vlucht ze, maar zonder haar hart. Loki vind haar hart en brengt het naar haar terug. 

Noorse mythologie

Ik ben zelf ook redelijk geïnteresseerd in mythologie, niet per se in Noorse, maar dat vind ik ook leuk. Ik heb zelf al enkele boeken waar dit onderwerp ook aan bod kwam gelezen, en natuurlijk is er ook Marvel met films over Thor en de serie Loki. Vooral in de Thor reeks wordt er redelijk wat aandacht besteed aan Asgaard, de woonplaats van de goden. De informatie in het boek komt erg goed overeen met andere boeken die ik heb gelezen, maar dat Angrboda de moeder was van Jormungandr, de midgaardslang, en Fenrir, dat wist ik niet. Ik heb alleen over Ragnarok gelezen. 

IJzerwoud

Wanneer het hart van Gullveig eruit wordt gestoken en ze driemaal is verbrand, vlucht ze naar een plek genaamd IJzerwoud. Ze wist dat daar vroeger een andere heks heeft gewoond. Toen ze daar aankwam, kwam ze Loki tegen. Loki had haar hart bij, die hij aan haar terug gaf. Ze wantrouwde Loki een beetje, maar liet hem toch toe in haar leefgebied. Ze vond een mooie grot waar ze ging wonen. Op een dag werd ze bijna vermoord door een pijl van een jageres. Die jageres dacht dat ze een konijn of iets dergelijks was. Ze jaagt normaal niet daar, maar ze zag rook dus besloot ze eens wat verder te gaan dan normaal en even te gaan kijken in IJzerwoud. Ze heette Skadi, en ze hielp Angrboda met allerlei dingen. In ruil voor voorwerpen en Skadi’s diensten maakt Angrboda verschillende zalfjes en drankjes. Zo wordt Angrboda’s grot steeds leefbaarder. Tegelijkertijd valt Loki af en toe binnen om zijn verhaal te doen, waarbij de twee een bijzondere band ontwikkelen.


Ga direct naar Het hart van de heks op BOL.com.

Recensie over Het hart van de heks

Ik vind dit boek erg interessant. Ik hou zoals ik al zei van mythologie, maar als dat niet het geval was geweest had ik het alsnog leuk gevonden. Het is redelijk spannend en best fijn geschreven. Soms ben ik even het verhaal kwijt, maar meestal heb ik dan na een paar bladzijden wel weer de draad te pakken. Het enige nadeel is naar mijn idee dat er soms plotseling naar iemand anders wordt overgestapt, bijvoorbeeld dat je eerst bij Loki in Asgaard bent, en een regel verder zit je opeens in een grot bij Angrboda. Daar raakte ik meestal ook het verhaal kwijt.

Score: 8.5


Informatie

Titel: Het hart van de heks
Auteur:
Uitgever: Uitgeverij Orlando
Aantal pagina’s: 384
Type boek: Paperback
ISBN: 9789083171470
Prijs: 24.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.