logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het hand- en brushletter werkboek

Een mooi handschrift is fantastisch om te hebben. Het kost de nodige oefening en het nodige geduld, maar als je eenmaal een eigen stijl hebt aangeleerd, zul je op de meest bizarre momenten complimentjes oogsten. Maar soms is eenvoudigweg schrijven niet genoeg. Dan moet je groter, imposanter en oogstrelender te werk gaan: met het hand- en brushletter werkboek ga je aan de slag om dat voor elkaar te krijgen.

Tekenen en schrijven

Hand- en brushletteren is eigenlijk een combinatie tussen schrijven en tekenen (hoewel ze heel dicht bij elkaar liggen). Vaak schrijf je een eenvoudige basisletter op papier, die je vervolgens gaat uitwerken en finetunen tot ware kunstwerkjes. Dat doe je met een pen, stift of krijt (bij handletteren) of met een ronde penseel (bij brushletteren), waarbij je in beide gevallen unieke resultaten en stijlen neerzet.

Werkboek

Maar zoals je in de titel kunt zien: dit is niet zomaar een boek, dit is een werkboek! In de verschillende krijg je diverse technieken aangeleerd. Deze technieken variëren van het schrijven van basisletters met handletteren, faux calligraphy en brushletteren, maar ook het tekenen van basisdecoraties als vlaggen, banieren en stroken. Als je die basis eenmaal onder de knie hebt, kun je verder met het decoreren en het toevoegen van schaduw, het combineren van lettertypes en het maken van echte tekstuele kunstwerken. De voorbeelden zijn snel en bondig, met beperkte ruimte om ze in het boek zelf na te maken. Houd dus zeker een schetsboek bij de hand om je eigen creaties te oefenen en perfectioneren.


Ga direct naar Het hand- en brushletter werkboek op BOL.com.

Recensie over Het hand- en brushletter werkboek

Een echt werkboek is dit niet – daarvoor vind ik dat je te weinig oefenruimte krijgt aangeboden. Wel is het meer een cursusboek, waarbij je verschillende hand- en brushlettertechnieken krijgt aangereikt die je kunt oefenen. Daarbij krijg je niet alleen losse letters die je kunt overnemen en gebruiken in je eigen creaties, het boek laat je ook zien hoe je verschillende technieken combineert in jouw kunstwerken. De instructies zijn helder en duidelijk, met een nadruk op creatief gebruik ervan. Combineer, stapel op en perfectioneer jouw technieken!

Score: 7


Informatie

Titel: Het hand- en brushletter werkboek
Auteur:
Illustrator: Linda
Uitgever: MUS Creatief
Aantal pagina’s: 160
Type boek: Paperback
ISBN: 9789045328331
Prijs: 24.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.