logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het grote wiskundeboek

Het grote wiskundeboek - Carol VordermanDe wereld om ons heen lijkt een grote chaos te zijn. Dat maakt het aantrekkelijk om het in te delen en te organiseren, op welke manier dan ook. Dat kan op allerlei manieren. Veel mensen maken groepjes om zoiets te realiseren, anderen gebruiken wiskunde om de wereld om hen heen in kaart te brengen. Maar: daar heb je wel een goede basis voor nodig! Het grote wiskundeboek behandelt alles van wiskunde, van A tot Z. Of moet ik zeggen: van 0 tot 100?

Indeling

Het grote Wiskundeboek is opgedeeld in 6 hoofdstukken: getallen, Rekenen, Meten, Meetkunde, Statistiek en Algebra. Als je naar de inleiding kijkt, zal het je al snel duizelen. Daar worden namelijk de echte termen gebruikt, zoals de positiewaarde, factoren, onechte breuken, factorparen, rekenen met massa, translatie en blokkendiagrammen. Dat schrikt af, maar maakt het opzoeken wel zo handig als je die informatie nodig hebt. Want vrees niet: de uitleg van al die onderwerpen zelf is echt heel erg goed en slim gedaan.

Heldere uitleg

Het fijne van Het Frote Wiskundeboek is wel dat alle onderwerpen op een heel eenvoudige en heldere manier zijn uitgelegd. Dankzij veel diagrammen, schema’s, plaatjes en allerlei visuele hulpmiddelen wordt stap voor stap uitgelegd wat factorbomen zijn, hoe je rekent met kolommen, wat je kunt uitrekenen met de rasterhethode of hoe je de inhoud berekend van een voorwerp. Je leert zelfs hoe je moet rekenen met verschillende tijdseenheden! En dat allemaal uitgelegd op een manier waarop je het wel moet begrijpen.


Recensie over Het grote wiskundeboek

Het Grote Wiskundeboek is een geweldig naslagwerk voor iedereen die regelmatig vergeet hoe je bepaalde dingen moet uitrekenen. Alle wiskundige stof wordt helder en duidelijk uitgelegd – maar niet op een kinderlijke manier. De voorbeelden maken de theorie meteen duidelijk, je kunt alle tactieken stap voor stap toepassen op jouw uitdaging. Maar dat is niet alles: ook voor mij waren er nieuwe technieken die ik kon toepassen, zoals de rastermethode voor het vermenigvuldigen van getallen. Helder, duidelijk – op het grote wiskundeboek kun je rekenen!

Score: 8


Informatie

Het grote wiskundeboek,
Illustrator: nvt
Uitgever: Ploegsma, 320 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789021677903. Prijs: 29.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.