logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het grote strijkkralenboek

Het grote strijkkralenboekJe kent ze vast wel: strijkkralen. Van die harde, kunststof kralen die je op een plankje legt en daarna met een strijkijzer bewerkt tot ze aan elkaar blijven kleven. Suf? Kan. Soms. Het ligt er maar net aan wat je er mee doet. Het Grote Strijkkralenboek laat in ieder geval zien dat je die enorme pot strijkkralen nog best tevoorschijn kunt halen voor coole creaties!

Van alles wat

In Het Grote Strijkkralenboek staan meer dan 200 verschillende suggesties en ideetjes om te maken. Daar zit echt van alles tussen, van dieren en fantasiewezens als feeën, eenhoorns en draken, maar ook auto’s, friet en snacks. Zelfs verschillende vlaggen komen voorbij! Daarnaast zijn er een paar leuke thema’s te vinden om je strijkkralen aan op te maken, zoals kerstdecoraties en verjaardagsslingers. Het wil natuurlijk niet zeggen dat je all the way moet gaan met strijkkralen, maar ik moet zeggen dat Het Grote Strijkkralenboek het speelgoed een echt nieuwe impuls geeft.

Makkelijk, leuk en creatief

Waar het boek bijzonder goed in slaagt, is om de illustraties duidelijk in kaart te brengen. Dat is op zich niet zo heel erg moeilijk natuurlijk, met een raster van een kralenplankje en de gekleurde cirkels erop ben je al klaar. Toch is dat precies wat dit boek nodig heeft. Je ziet precies wat je moet doen en hoe je het voor elkaar kunt krijgen. Dat maakt het boek leuk en makkelijk voor jong en oud. Zelfs de moeilijkste kralencreaties kun je stap voor stap maken, als je maar goed telt en het plaatje volgt. Daarnaast staat het helemaal vrij om creatieve aanpassingen te maken. Wil je geen witte schedel met zwarte ogen maar een roze met rode ogen? Dan wissel je ze toch om! Cadeautjes in alle kleuren van de regenboog? Geen probleem. Leef je uit!

Ga direct naar Het grote strijkkralenboek op BOL.com.


Recensie over Het Grote Strijkkralenboek

Dit boek brengt de coolfactor weer naar de strijkkralen. Het laat zien dat je – als je even verder denkt dan je neus lang is – leuke dingen van de bijzondere kralen kunt maken. Dingen die je ook gewoon kunt gebruiken als decoratie of zelfs als gebruiksvoorwerp. Het boek heeft diverse onderwerpen voor jongens en meisjes, jong en oud. Het is duidelijk vormgegeven en bevat duidelijke illustraties.

Score: 7


Informatie

Het grote strijkkralenboek,
Moon, 264 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 6 jaar. ISBN: 9789048846917. Prijs: 16.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.