logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het grote slijmboek

In Het Grote Slijmboek lees je alles over slijm. Waar het vandaan komt, wat je er mee kunt doen… en hoe je het zelf maakt! Want wat is er nou leuker dan spelen met dat glibberige, slijmerige, flexibele en soms kleurrijke spul? In dit grote boek vind je een aantal verschillende recepten om je eigen slijm te maken. Gewoon thuis, met spullen die je in de keuken, badkamer of garage vind.

Geschiedenisles

Dat is echter niet alles. Want waar het boek bij mij vooral een leuke indruk heeft achtergelaten, is dat het heel open en eerlijk inspeelt op het feit dat zelf slijm maken een rage is dus op dit moment heel actueel is. En dus staan ze in Het Grote Slijmboek ook stil bij het fenomeen Rages. En nemen ze een paar stapjes terug in de tijd, om te kijken naar verschillende rages die de afgelopen tijd populair zijn geweest. Erg leuk om te zien en over te kletsen met de kinderen!

Recepten

In Het Grote Slijmboek staan natuurlijk ook talloze recepten om zelf slijm te maken. Ik bedoel – dat is wel zo’n beetje hét doel van het boek! En dus ga je met verschillende ingrediënten aan de slag om eenhoornpoep te maken, toffe toffeeslijm (die je ook echt kunt opeten), magnetische slijm, Oobloeck… allerlei verschillende soorten komen voorbij. Voor een groot aantal varianten heb je trouwens lijm nodig op PVA-basis. Die kun je vinden onder de noemer houtlijm, maar je hebt ook echte PVA-lijm.

Conclusie over Het Grote Slijmboek

Zin in een slijmerig avontuur? Dan is het Grote Slijmboek echt iets voor jou. Het gaat over alles wat je maar met slijm kunt bedenken. Van de geschiedenis van slijm tot slijmerige dieren, en natuurlijk leer je om op verschillende manieren slijm te maken. Sommigen daarvan zijn zelfs eetbaar, of hebben een bijzondere structuur. Veel daarvan zijn op basis van PVA-lijm, dus sla maar wat houtlijm in 🙂 dit boek ga je namelijk geweldig vinden! Wij kunnen in ieder geval niet stoppen met spelen met onze lijm.

Door: CooleSuggesties
Score: Het Grote Slijmboek krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Het Grote Slijmboek
ImageBooks, 64 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789463330459. Prijs: 7.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.