Boek recensie: Het grote flitserboek, Scott Kelby

het grote flitserboek scott kelby

Er zijn inmiddels heel wat mensen die zichzelf fotograaf noemen. Een geweldig idee, want fotografie is en blijft te gek. Dankzij de opkomst van de digitale fotografie en de dalende prijs van een goede camera zijn er tal van mogelijkheden waarop iedereen zich zo kan noemen. Maar pas op, want er is veel meer met fotografie dan je zou denken. Je kunt natuurlijk gewoon ‘op het knopje drukken’ en zien wat het resultaat zal worden, maar als je echt bedreven bent ga je een paa rstapjes verder en pas je alle instellingen aan. Misschien voeg je zelfs wel wat licht toe, zodat het resultaat helemaal naar jouw hand komt te staan. Scott Kelby is fotograaf, maar boven alles een begenadigd schrijver. Hij heeft in de loop der jaren al heel wat boeken, tijdschriften, blogs en video-tutorials gemaakt over alles wat met fotografie te maken heeft. In Het grote flitserboek vertelt hij je alles over de magie van de flitser.

Flitsend licht

Als je wat licht te kort komt in je foto, dan kun je natuurlijk een lamp bijschuiven voor een beter resultaat. Maar een lamp kun je verder nauwelijks regelen. Wil je echt professionele resultaten behalen? Dan kom je al snel bij een flitser uit. Als je op zoek gaat naar flitsers kun je denken aan een reportageflitser, zo’n flitser die journalisten vaak op hun camera schuiven, of een studioflitser op een standaard, met zo’n grote zwarte kap er overheen. Beide varianten zijn geschikt voor bepaalde doelen, en beide varianten zijn ook tot in de kleinste details aan te passen. Maar hoe haal je het maximale uit je flitser? Wanneer gebruik je welke flitser, en wat is het verschil tussen een diffuser en een softbox, een grid of een snoot? Welke instellingen moet je gebruiken?

Situatie

Als fotografie-expert weet Scott Kelby van de hoed en de rand als het aankomt op het gebruik van flitsers bij je fotografie. Het bijzondere van Scott is het feit dat hij je niet overlaad met allerlei feitjes en weetjes. Die komen wel aan bod, maar dan op een heel praktische manier. In Het grote Flitserboek wordt de uitleg dan ook vanuit de praktijk behandeld en uitgelegd. Zo kun je heel snel een oplossing vinden voor jouw situatie. De hoofdstukindeling is: Flitsbediening en instellingen, Flitsen op een hoger niveau, Camera-instellingen voor het werken met flits, Flits gebruiken voor portretten, Flitsen op locatie, Zo belicht je achtergronden, Flitsen op bruiloften, Je flitser bevestig je zo, Flitstrucs en tot slot de Flits Workflow, waarin Scott een aantal workflows laat zien voor verschillende situaties.

Informatie

Het Grote Flitserboek, Scott Kelby
Van Duuren, 200 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789463560092. Prijs: 29.99 euro.

Ga direct naar Het Grote Flitserboek op BOL.com.


Recensie over Het grote flitserboek

CooleSuggesties topper

Een beetje fotograaf overweegt wel eens om te werken met flitsers. Maar geloof me: dat is moeilijker dan je denkt! Een beetje hulp is dan meer dan welkom. De humoristische manier van uitleg is een geweldige manier om kennis op te doen. Bovendien schrijft Scott Kelby voornamelijk vanuit de praktijk, waarin hij laat zien waarom hij bepaalde keuzes maakt. De schrijfstijl is bijzonder prettig, de foto’s illustreren de theorie en uitleg. Een praktisch boek voor iedereen die met een flitser aan de slag gaat – dit boek is geschikt voor zowel studioflitsers als reportageflitsers.

Score: 9


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.