logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het F*ck it list book voor koppels, Jacob en Haver

Er zijn tal van boeken die je aanmoedigen om vooral lijstjes te maken met dingen die je absoluut een keer gedaan moet hebben. Bucket Lists. Boeken vol lijstjes. Het F*ck it list book voor koppels is hier een scherpe reactie op – het heet niet voor niets een cadeauboek met een knipoog. Toch lijkt het in bepaalde opzichten wel heel erg op een bucket list, maar dan wat meer haalbaar en realistisch. En soms een tikje raar…

Voor koppels

Vergeet niet dat dit boek een F*ck it list book voor koppels is. Je zult het samen moeten doen, maar dan ook wel op een heel bijzondere manier. Sommige dingen zijn echt om samen te doen, met als doel dichter tot elkaar te komen. Gezellig samen Netflixen tot je er bij neervalt – gewoon omdat het kan – of het schrappen van een vervelende verjaardag om dan echt iets leuks te doen. Het boekje is een kreet om aandacht voor jezelf, om te kiezen voor je eigen leven en er optimaal van te genieten. En dat je daarbij soms iemand moet teleurstellen… dat is dan maar zo. Waarom zou je jezelf kwellen? Er zitten natuurlijk ook wel een paar opdrachten voor koppels bij, zoals ‘het’ doen op vreemde plekjes, of je partner proberen mateloos te irriteren met bepaalde trekjes. Check!

Afvinken

Net als andere boeken vol lijstjes is ook dit f*ck it list book voor koppels bedoeld om lekker in af te vinken. Heb je een opdracht voltooid? Dan is er toch niets fijners dan die weg te kunnen strepen? Dat dacht ik dus ook. En als je een beetje bedreven bent in het boek, dan heb je zo een flink aantal opdrachten uitgevoerd! Maar wacht: er is meer! Zo kun je ook genieten van de scherpe uitspraken die in het boek staan. Zoals ‘je zegt / je bedoelt’ maar ook persiflages op bekende spreken en gezegden zullen een glimlach op je gezicht toveren. Mensen zijn zo mak en volgzaam, het is heerlijk om zo’n rebels boek in handen te hebben!

Conclusie over F*ck it list book voor koppels

Heb jij ook zo’n zin om even tegendraads te doen? Dat kan met dit grappige cadeauboekje. Het is een ode aan rebelsheid in alle opzichten. Doe eens wat sociaal minder geaccepteerd wordt, kies voor jezelf en laat de boel de boel. Naast verschillende ‘opdrachten’ die je kunt uitvoeren staan er ook veel sarcastische en humoristische uitspraken in die gegarandeerd een lach op je gezicht toveren.

Door: CooleSuggesties
Score: F*ck it list book voor koppels krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

F*ck it list book voor koppels, Jacob en Javer
Imagebooks, 92 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789463332729. Prijs: 9.95 euro.

Ga direct naar F*ck it list book voor koppels op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.