logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het duel der magiërs, Christian Jacq

Het slotstuk van het Setne-kwartet gaat spetterend van start. Na de avonturen van prins Setne en zijn geliefde Sekhet in het Vervloekte Graf, Het Verboden Boek en De Verloren Ziel gaan onverminderd door. Als je de eerdere boeken gelezen hebt, weet je dat Setne en Sekhet kilometers ver van elkaar verwijderd zijn. Beiden verkeren ze ook in groot gevaar, aangezien Sekhets vader Kekou van plan is om de Vaas van Osiris te gebruiken als een groot en machtig wapen. In het Duel der Magiërs nemen Setne en Kekou het tegen elkaar op. Als het Setne lukt om Kekou te bereiken, tenminste. Die doet er namelijk alles aan om dat te voorkomen!

Vrienden op afstand

Dit deel speelt zich dan wel in verschillende delen van Egypte af, het blijft toch een verhaal dat zich binnen een klein clubje afspeelt. Door allerlei middelen, zowel via koeriers als via magische krachten, houden de verschillende partijen contact met elkaar. Dat is ook wel nodig, want Kekou blijkt een geduchte tegenstander te zijn. Vooral omdat hij dankbaar gebruik maakt van een crimineel netwerk Syriers, die hij inzet om Sekhet, Setne en hun vrienden dwars te zitten.

Personages in het duel der magiërs

Jammer genoeg is de ontwikkeling wel zo’n beetje uit de personages van deze reeks. Waar je eerst nog een paar interessante wendingen kon verwachten zijn in dit deel de politiecommissaris op zijn eindhalte beland, net als Ched de Redder en zijn clubje vechtersbazen. Zelfs Setnes broer, Ramesses, staat in dit deel stil. De enige die nog veranderingen doormaken zijn de twee geliefden, maar ook hun vaardigheden vlakken redelijk af. Jammer, het zou mooi zijn geweest als er nog wat ontwikkelingen plaatsvonden.


Recensie over Setne 3: Het duel der Magiërs

Het slotdeel van de Setne-reeks is een spetterend einde. De magie spat er van af, hoewel het soms een beetje vergezocht of onverwacht is. Dat maakt het soms wel heel erg voorspelbaar en minder interessant. Gelukkig is dit deel net zo vlot en spannend geschreven, waardoor je het in een mum van tijd doorleest.

Score: 7


Ga direct naar Het duel der magiërs op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.