Sommige mensen denken dat bakken heel erg moeilijk is. En ja, daar hebben ze voor een deel gelijk in. Je moet oefenen en je materialen kennen. De ene oven is immers de andere niet, jouw bakvorm met ultieme anti-aanbak zal andere resultaten leveren dan die koperen bakvorm van de andere bakfanatiekeling. Toch hoeft het niet bizar moeilijk te zijn, dat bakken. Als je maar de juiste recepten hebt. Zoek maar eens naar een recept van tiramisu. Ik durf te wedden dat je honderden verschillende recepten kunt vinden voor dit Italiaanse toetje. Ik gebruik bijvoorbeeld al jaren een recept waarbij ik op een gegeven moment een mengsel met ei au bain marie aan het garen ben. Anderen roeren een bakje roomkaas los en vinden het dan wel mooi geweest. In het 3 ingrediënten bakboek bewandelen ze de middenweg.
3 ingrediënten voor een dag in de keuken
De titel van dit boek zegt het al. Ieder recept bestaat slechts uit drie verschillende ingrediënten, waarmee je de lekkerste gerechten op tafel kunt toveren. Zijn het dan direct vervangers voor die lastige bereidingswijzen? Welnee. Er gaat niets boven het authentieke recept. Maar wil je snel en eenvoudig iets lekkers op tafel zetten, dan mag je soms best wel eens een binnenweggetje nemen, nietwaar? En dat is Saray Rainy bijzonder goed gelukt, mag ik wel zeggen. In dit bakboek staan voornamelijk zoete gerechten, van plaatgebak tot koekjes, van cake tot zoete traktaties. Daarnaast vind je een aantal broodrecepten en wat hartig gebak. De laatste twee hoofdstukken zijn gereserveerd voor toetjes, ijs en sorbets.
Smaak is bepalend
Voor al die recepten staat de smaak voorop. Die moet in de buurt komen van het originele recept. Dat je daar soms wat voor moet weglaten, dat is dan maar zo. Zo staat er bijvoorbeeld een beroemde cheesecake in met slechts drie ingrediënten, die dus ook zo gemaakt is, maar geen bodem heeft. Dat past dan weer niet in die drie ingrediënten, namelijk. Och, een klein offer dat je moet maken, nietwaar? Dat je kookt met die drie middelen maakt de bereidingswijze ook een stuk eenvoudiger. Hoe minder je gebruikt, des te minder je er mee kunt doen.
Ga direct naar 3 ingrediënten bakboek op BOL.com.
Recensie over Het 3 ingrediënten bakboek
Het 3 ingrediënten bakboek is precies wat de titel doet voorkomen. Het is eigenlijk het ultieme pinterestbakboek vol praktische tips en binnenweggetjes, trucjes en handigheidjes die je misschien helemaal nog niet kende. Van schuimkoekjes uit de magnetron tot de eerder genoemde cheesecake met witte chocolade en roomkaas. Het boek is duidelijk geschreven met mooie foto’s. Fijn is ook de tekst en uitleg, waarom die techniek net zo goed werkt als de authentieke wijze, waar het recept vandaan komt of waarom deze variant eigenlijk lekkerder is.
Score: 8
Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:
Informatie
3 ingrediënten bakboek, Sarah RaineyIllustrator: nvt
Uitgever: Spectrum, 164 pagina’s, paperback.
Vanaf: 14 jaar. ISBN: 9789000364985. Prijs: 16.99 euro.