logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het boemerangboek, Wouter de Jong

Misschien ken je het boek Superkrachten voor je Hoofd of Mindgym for kids, geschreven door mindfulness-expert Wouter de Jong. Met Het Boemerangboek heeft hij een nieuwe titel in handen waar veel ouders en kinderen van zullen genieten. Het is een bijzonder concept: dit omstebeurtboek maak je als ouder samen met je kind. Het doel? Samen de skills ontdekken waar jullie gelukkig van worden.

Challenge accepted

Het Boemerangboek is een doorgeefboek, waarin ouder en kind telkens een challenge doen. Soms doe je die alleen, om het boek daarna weer terug te geven aan de ander, maar af en toe mag je ook samen aan de slag voor een uitdaging, zoals een wedstrijdje Zoek de Verschillen. Na het uitvoeren van een challenge hoef je het boek niet heel overduidelijk terug te geven… je zet of legt het simpelweg neer op een plek die jullie hebben afgesproken. Zo voer je de challenges ‘onder de radar’ uit. Dankzij de 39 challenges train ondertussen de superkrachten in je hoofd, terwijl je spaart voor coole beloningen.

Grappig en leerzaam

Het boek bevat trouwens niet alleen challenges – het staat ook vol tips en feitjes over het trainen van jouw superbrein en het vinden van de dingen waar jij echt gelukkig van wordt. Onbewust train je jullie mentale weerbaarheid, zodat je allebei lekkerder in je vel zit. Dat klikt saai en suf, maar de teksten van Wouter de Jong zijn heel vrolijk en grappig geschreven – en dan hebben we het nog niet over de grappige tekeningen van Hein de Kort. Die combinatie is goud waard! Na het invullen is dit boek een tof bewaarboek, vol dromen en wensen, verandering en ontwikkeling.


Ga direct naar Het Boemerangboek op BOL.com.

Recensie over Het Boemerangboek

Met het Boemerangboek ontdekken ouder en kind samen skills waar ze gelukkig van worden. Niet door de hele tijd met elkaar te praten en in discussies te vervallen, maar juist door een kijkje te nemen in elkaars wereld. In dit boek staan 39 challenges die om-en-om worden uitgevoerd. Door die opdrachten leer je even bewust te kijken naar heel normale dingen. Zo ontrafel je ze en krijg je een nieuwe kijk op jouw wereldje. Door zowel ouder als kind het boek te laten gebruiken, kunnen ze allebei kijken naar elkaars challenges en krijgen ze zo een blik in elkaars wereld. Begrip, zelfkennis en relativatie – dat zijn de sleutels tot een gelukkig gezin!

Score: 8


Informatie

Titel: Het Boemerangboek
Auteur:
Illustrator: Hein de Kort
Uitgever: Maven publishing
Aantal pagina’s: 64
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789493213593
Prijs: 21.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.