logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het Atlantica mysterie, Nico De Braeckeleer

Met de Boe!Kids heeft Nico de Braeckeleer een geweldige boekenserie op handen waarmee hij kinderen op een stoere manier helpt met het leren lezen. De boeken zijn immers al vanaf lagere AVI-niveaus beschikbaar. Het Atlantica Mysterie is geschreven op het niveau Avi E6 en zou daarmee geschikt zijn om te lezen voor kinderen midden/eind groep 6. Het gaat om een groepje monsterachtige jongeren, die samen mysteries oplossen en de bewoners van hun stadje beschermen tegen het kwaad. Meestal dan, want zo nu en dan is er een boek speciaal op het lijf geschreven van één van de hoofdpersonen. In dit geval is dat Boe, het spookje binnen het gezelschap.

Atlantica

Het grappige van de Boe!kids-wereld is dat het zo gelijk loopt met onze eigen kennis over monsters, maar toch ook weer anders is. Namen worden expres overhoop gegooid, om er zo een nieuwe draai aan te geven. Zo hoort de bangige Boe in dit boek over het Atlantica Mysterie. Mie, het mummiemeisje, vertelt hem hierover. Na het horen van dit verhaal denkt Boe dat het een geweldige manier is om te laten merken dat ook hij heel stoer kan zijn. Misschien wel net zo stoer en dapper als Wolf! Maar om zichzelf te bewijzen moet hij wel een paar grenzen overschrijden. En al snel heeft hij daar toch wel spijt van…

Vrienden

Terwijl Boe op zoek is naar de magische onderwaterwereld, worden zijn vrienden ongerust. Het is niets voor Boe om zo maar weg te gaan. Al snel bedenken ze dat Boe misschien wel op zoek is naar Atlantica, en de overgebleven vrienden besluiten hem te gaan zoeken. Met alle gevaren van dien. Als ze Boe aantreffen, ontdekken ze dat hun vriend in grote problemen is geraakt. Hij is gevangen genomen door de koning van Atlantica! Maar er is geen probleem te groot, tijd voor actie!

Conclusie over Het Atlantica mysterie

Monsters komen tot leven in dit vlot geschreven boek vol gave illustraties. De verhalen van de BOE!Kids spreken tot de verbeelding, de avonturen evenzo. Een stoer verhaal voor beginnend lezers, dat goed op niveau is.

Door: CooleSuggesties
Score: Het Atlantica mysterie krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Het Atlantica Mysterie, Nico De Braeckeleer
Illustrator: Frieda van Raevels
Van Halewyck, 150 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 9 jaar. ISBN: 9789461316752. Prijs: 13.99 euro.

Ga direct naar Het Atlantica Mysterie op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.