logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het allesboek over je lichaam of uitvindingen

Er is een nieuwe informatieve serie van uitgeverij Kluitman: Het allesboek over… De onderwerpen lopen heel erg uiteen. Wij hebben Het ALLESboek over je lichaam en het ALLESboek over uitvindingen mogen lezen en beoordelen. Ze hebben een ding gemeen: ze zijn vrolijk, grappig en vliegen alle kanten op. Het zijn niet voor niets ALLESboeken. Ze vertellen je alles over jouw onderwerp! Oh ja: nieuw zijn deze boeken overigens niet: tien jaar geleden zijn ze al eens uitgebracht, maar nu zijn ze weer helemaal opgefrist en van deze tijd gemaakt.

Het ALLESboek over je lichaam

In het ALLESboek over je lichaam gaat het helemaal over je lichaam. Maar schrik niet, het gaan niet alleen over de werking en de biologie van je lichaam! Natuurlijk wordt er wel verteld wat de functie is wat je huid of hoe je spijsvertering werkt, maar ook geheimen en grappige weetjes als hoe olifanten blozen, wat je kunt doen met je haren. Het boekje zit vol korte weetjes, quizzen en doe-het-zelf experimenten, zodat je de werking van je lichaam zelf kunt controleren. Vooral de weetjes maken het boekje lekker snel en veelzijdig.

Het ALLESboek over uitvindingen

Als er een onderwerp is dat van weetjes aan elkaar kan hangen, dan is dat Het ALLESboek over uitvindingen wel. In tegenstelling tot je lichaam heeft dit boek wel een duidelijke hoofdstukindeling. Je begint met een viertal algemene hoofdstukken over de geschiedenis van uitvindingen, waarom ze zo handig zijn en welke grote uitvindingen er in de geschiedenis zijn gedaan. Daarna ga je dieper in op Auto’s, boten en vliegmachines, Bellen, Hoe herken je een uitvinder, Beroemde uitvinders, Ten aanval! Die heb ik thuis ook, Uitvindingen om op te eten en Over patat en duikboten. Je vliegt dus alle kanten op, van uitvindingen voor de oorlog tot dingen die je op kunt eten. Van fantastische uitvindingen tot heel normale uitvindingen, die je dagelijks gebruikt.

Conclusie over het Allesboek over

De ALLESboeken zijn erg leuk om te lezen. Ze zijn er in heel veel verschillende variante, dus er is altijd wel een boek die helemaal op jou aansluit. Ze zijn lekker vlot geschreven en bevatten veel grappige tekeningen, die de stukjes tekst helemaal tot leven brengen. De quizzen en experimenten zorgen bovendien dat je zelf kan controleren of het allemaal wel klopt wat er geschreven wordt. En het houdt je lekker actief – ook niet verkeerd! Jammer is wel dat de onderwerpen niet heel diep worden uitgelicht. Het zijn wat algemene onderwerpen die worden aangestipt, met de vreemde feitjes en weetjes als leerzame funfactor.

Door:
Score: het Allesboek over krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Het Allesboek over je Lichaam / uitvindingen,

Illustrator: Ton de Bree
Kluitman, 96 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789020618228 / 9789020618235. Prijs: 9.99 euro.

Ga direct naar Het Allesboek over je Lichaam / uitvindingen op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

 

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.