logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: #happyfood, Laura Joosten

Van eten word je gelukkig. En nee, dan bedoel ik niet die reep chocolade die je tijdens je favoriete serie naar binnen hebt gewerkt, of die zak chips die toch kleiner leek tijdens het kijken van de film, maar van écht gezond eten. Van al dat snackfood word je even gelukkig, maar voel je je later ontzettend schuldig. Ik tenminste wel 😉 en dat is jammer, want als je de juiste dingen eet, geniet je van een echt geluksgevoel. Een geluksgevoel dat aanhoud en je leven een stukje lichter maakt. #Happyfood, volgens Laura Joosten.

Over Laura Joosten

Klinisch psychologe Laura Joosten onderzocht de invloed van eten op het mentale welzijn, nadat ze zelf door een donkere periode ging. Daarnaast verdiepte ze zich in eetstoornissen, emotie-eten, zelfvertrouwen en zelfzorg. Ze deelt al enkele jaren haar ongefilterde wereld op sociale media, en nu ook in dit boek. In #Happyfood bundelt ze haar bevindingen rond voedingspsychologie, emotie-eten en veel meer. Je krijgt een toegankelijke wetenschappelijk uitleg, heel wat praktische tips & tricks en ook 50 heerlijke recepten om direct aan de slag te gaan!

De juiste stofjes

Eet je de juiste dingen, dan krijg je de juiste stofjes binnen die zorgen voor dat geluksgevoel. En let wel: ook al richt dit boek zich op gezonde voeding, het richt zich met name op het effect van voeding op de mentale gezondheid! Het eerste deel van het boek richt zich dan ook voornamelijk op jouw geestelijke gezondheid en het effect van voeding. Je houd een stemmingsdagboek bij, schrijft op wat je allemaal eet en leest daarna wat het effect van voeding is op die geestelijke gezondheid. Het is prettig om dat eerst te lezen, zodat je ook weet waarom je soms een stapje verder gaat met het bereiden van je maaltijd dan wat je nu doet.

Vrolijk boek

Ook het boek draagt bij aan een stukje vrolijkheid. De pagina’s hebben een zacht-roze of zachtgele achtergrond, heldere foto’s en smakelijk ogende recepten, die geïnspireerd zuin uit alle hoeken van de wereld. Het is overigens niet vegetarisch of vegan, hoewel er natuurlijk wel recepten tussen zitten die binnen deze categorie vallen. De recepten zijn achter elkaar uitgeschreven, zonder opsommingen. Bestaat een recept uit meer delen, dan staan die apart van elkaar vermeld. De ingrediëntenlijst is duidelijk en uitgebreid, bovenin lees je hoe lang je bezig bent om de gerechten te bereiden, met apart vermeld de voorbereidingstijd. De recepten hadden van mij een vrolijker geschreven insteek mogen hebben, ondanks de vrolijke vormgeving zijn ze wat zakelijk geschreven.


Ga direct naar #Happyfood op BOL.com.

Recensie over #Happyfood

Het is interessant om te lezen welke voedingsstoffen een effect hebben op je geestelijke gestel. Door daar gebruik van te maken, haal je al meteen een stukje geluksgevoel in huis. De recepten zijn gevarieerd en lekker gekruid, soms is het een bonte melange van ingrediënten om juist die ‘happyfoods’ op je bord te krijgen. Vrijwel alle ingredienten zul je overigens gewoon bij je lokale supermarkt kunnen scoren, ze zijn eenvoudig om te maken en nemen je mee op een wereldwijde ontdekkingsreis.

Score: 7


Informatie

Titel: #Happyfood
Auteur:
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s: 152
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789401479479
Prijs: 22.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.