logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Hacking Growth, Sean Ellis en Morgan Brown

Hacking Growth - Sean Ellis - Morgan BrownAls je bedrijf wil groeien – of wanneer jij wilt dat je bedrijf gaat groeien, dan kun je een aantal verschillende tactieken gebruiken om dat te realiseren. Een van de meest trendy technieken is Growth Hacking, de techniek van de oprichters van Hackinggrowth.com, Sean Ellis en Morgan Brown. Zij hebben aan de hand van hun eigen ervaringen en van ervarigen die ze op hun eigen platform hebben ontdekt een techniek ontwikkeld waarmee jij heel eenvoudig kan zorgen voor groei binnen jouw bedrijf.

Weidse blik

Het boek Hacking growth is opgedeeld in twee verschillende delen. In het eerste deel krijg je te zien hoe deze techniek in de praktijk werkt. Het is een belangrlijke stap, want pas als je echt doorhebt hoe growth hacking werkt en wat de effecten kunnen zijn, dan pas heb je de juiste instelling om het ook echt voor elkaar te krijgen. De voorbeelden die gegeven worden zijn echter grotendeels van enorme multinationals, waar grote teams samenwerken en veel verschillende partijen om de tafel zitten. Het is misschien wat lastig om die voorbeelden te spiegelen op een kleinere organisatie. Toch ben ik er van overtuigd dat je het ook zelf kunt realiseren. Het belangrijkste is natuurlijk wel dat je een brede blik hebt in de wereld. Het gaat uiteindelijk om het zien van kansen, het wagen van een gokje en het ontdekken van een unieke insteek, waarmee jij een goede positie krijgt in de actuele markt.

Stappenplan

Het tweede deel van het boek Hacking Growth slaat op het inzetten van de Growth-hackingtactiek. In een paar hoofdstukken ga je aan de slag om je acquisitie te verbeteren, je activatie te hacken, de retentie te upgraden, ga je aan de slag met je kapitalisering en ga je natuurlijk aan de slag voor een gezonde groeicyclus. Hoewel de tactieken van Growth Hacking voornamelijk ontstaan zijn in de IT-branche (vandaar de ietwat discutabele naam, waarvoor de schrijver zelf ook excuses aanbied in het eerste hoofdstuk van het boek) en de voorbeelden in het eerste deel een beetje extreem zijn (en er wel een groot ‘kijk eens hoe goed wij zijn beziggeweest’-gehalte uit straalt) is het zeker een inspirerend boek, waar iedere ondernemer – groot of klein – wat mee kan. Houd je ogen open, denk buiten het kader en ga de uitdaging aan!

Ga direct naar Hacking Growth op BOL.com.


Recensie over Hacking Growth

Hacking Growth is een echte trend onder de ondernemers. Naast de standaard werktechnieken zorgt het opstellen van een groeiteam binnen je bedrijf ervoor dat je anders tegen bepaalde zaken aan gaat kijken, waardoor je nieuwe kansen ontdekt en andere markten aan boort. Het eerste deel is misschien een beetje mega-amerikaans, maar het tweede deel is een stuk beter en ‘down to earth’. Het eerste deel geeft je echter een jumpstart voor het handboek-deel!

Score: 7


Informatie

Hacking Growth,
Illustrator: nvt
Uitgever: Lev, 240 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789400508989. Prijs: 24.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.