logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Gwenn’s Bakery


Ik heb een recept geprobeerd uit dit bakboek, namelijk het biscuitdeeg. Ik had namelijk al 5 verschillende soorten biscuitdeeg uitgeprobeerd voor www.kleinekoekenbakker.nl, waarbij ieder recept wel wat nadeeltjes had: eentje was te droog, een ander bevatte klontjes en weer een ander was te zoet. Maar toen zag ik het genoise biscuit in het bakboek Gwenn’s Bakery en ik dacht: deze ga ik uitproberen. En dat viel goed in de smaak, ik heb hem twee keer geprobeerd omdat hij de eerste keer een beetje te weinig smaak had. De tweede keer heb ik er een beetje aan geknutseld waardoor hij wat meer smaak kreeg en toen was hij echt veel te lekker. Dit wordt dus vanaf nu mijn vaste biscuitdeeg.

Over Gwenn

Gwenn heeft meegedaan aan Heel Holland Bakt en is in de finale gekomen. Daarin maakte hij heerlijke Franse recepten (denk ik, toen was ik nog wat jonger) en misschien staan er daarvan ook wel een paar in zijn bakboek… Het is een bakboek met moderne Franse patisserie want hij mag zichzelf ook wel een beetje Fransman noemen. Gwenn Danis heeft namelijk tien jaar in Frankrijk gewoond en daar zag hij zulke lekkere dingen dat hij (denk ik) dacht zo van: Dat wil ik ook maken. En zo is dit bakboek er dus van gekomen.

De basis

En Gwenn denkt niet alleen aan de gevorderde patissier, want hij heeft voor in zijn boek ook nog eens een aantal basisrecepten zoals soezendeeg, die ik graag nog een keer ga uitproberen. Ook heeft hij allerlei soorten biscuitdeeg in zijn boek staan: genoise, joconde, succés en dacquoise biscuit. Hij heeft nog veel meer basisrecepten voor taarten en koekjes, maar ook veel bewerkingen daarop. Het is dan ook een heel compleet bakboek geworden voor zowel beginnende als meer ervaren bakkers!

Ga direct naar Gwenn’s Bakery op BOL.com.


Recensie over Gwenns Bakery

CooleSuggesties topper

Gwenns Bakery een erg handig bakboek voor de gevorderde of juist net beginnende bakker. Voor iedereen en elke smaak staat er wel iets in, van zoet tot hartig van hoog tot laag, van eclair tot een superdeluxe taart. Dus koop dit boek als je van bakken houdt want dan heb je niet heel veel extra nodig.

Score: 9


Informatie

Gwenn’s Bakery,
Illustrator:
Uitgever: Fontaine uitgevers, 240 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789059568860 . Prijs: 29.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!