logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Groenten kweken in de kweekbak en folietunnel, Jorn Pinske

Groenten kweken in de kweekbak en folietunnelHet tuinierseizoen begint al een beetje te komen, maar eigenlijk had je al een tijdje aan de gang kunnen zijn. Als je tenminste gebruik maakt van bijvoorbeeld een kweekbak of een folietunnel. En die kunnen in verschillende varianten voorkomen, zoals je begrijpt. In het boekje Groenten kweken in de kweekbak en folietunnel leer je niet alleen hoe je zo’n bak uitkiest of zelf maakt, maar ook hoe je optimaal gebruik maakt van die extra warmte om je oogst eerder klaar te hebben en al vroeger te kunnen beginnen.

Zelf maken of kopen

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is natuurlijk: wil je een kweekbak, en ga je die kopen of zelf maken? Beiden hebben hun voordelen en nadelen, waarbij het grootste voordeel van zelf maken natuurlijk wel is dat je zelf de afmetingen kunt bepalen en op die manier optimaal van de tuin gebruik kunt maken. Ja, het kost wat meer werk en moeite, maar ik denk dat het dat wel helemaal waard is.

Voordelig kweken

Er zijn genoeg voordelen te noemen aan een kweekbak. Ten eerste kun je – afhankelijk van het weer – 2 tot 6 weken langer tuinieren. Daarbij zijn de effecten van het tuinieren ook groter. Plantjes ontkiemen sneller, ze groeien sneller en hebben het beter naar hun zin. Het grootste voordeel ten opzichte van het opkweken op bijvoorbeeld je vensterbank is wel dat de plantjes die je in een kweekbak opkweekt al gewend zijn aan de buitentemperaturen en de wind, zodat ze makkelijker groeien als je ze overplaatst in de tuin.

Plan stap voor stap

In het boekje Groenten kweken in de kweekbak en folietunnel lees je stap voor stap – gespreid per maand – hoe je het maximale uit je kweekbak kunt halen. Soms moet je eerst iets binnen opkweken als je een heel vroege oogst wil, maar er staat ook vermeld wanneer je welke groenten kunt opkweken in je (zelfgemaakte) kweekbak. Dankzij de tips en technieken in dit boek heb je al een vliegende start als het gaat om het tuinieren en kun je optimaal gebruik maken van je tuinoppervlak.

Conclusie over Groenten kweken in de kweekbak en folietunnel

Dankzij kweekbakken en folietunnels kun je snelle resultaten behalen en eerder beginnen met tuinieren. Maar hoe ga je met die middelen om? In dit boekje wordt je per maand uitgelegd wat je wel en niet kunt doen. De foto’s zijn sprekend en duidelijk, lees ook vooral de tekstkaders waar handige informatie staat. De informatie is praktisch van aard, verwacht geen diepgaande tekst en uitleg over de processen.

Door:
Score: Groenten kweken in de kweekbak en folietunnel krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Groenten kweken in de kweekbak en folietunnel,
Deltas, 94 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789044750027. Prijs: 15.95 euro.

Ga direct naar Groenten kweken in de kweekbak en folietunnel op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.