logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Genieten van gezonde salades, Anne Hjernoe


Genieten van gezonde saladesIn januari staat iedereen weer klaar met een flink scala aan goede voornemens. Ben jij ook iemand die helemaal gaat voor gezond eten en wat gewicht verliezen? Dan denk je vast al snel aan salades. Maar ja: een krop sla met een plakje komkommer en tomaat zijn ook niet echt altijd even briljant. Afwisseling van spijs doet eten, en dus moet er ook variatie komen in de salades die je voorschotelt! Dan pas kun je genieten van gezonde salades. Dit boek staat vol creatieve salades vol smaak en verrassende ingrediënten, waarbij jij alles zelf in de hand hebt, van salade tot dressing.

Tussendoortje en maaltijd

Die variatie zit hem overigens niet alleen in de ingrediënten, want ook het gebruiksmoment kan natuurlijk gigantisch wisselen. Sommige mensen eten een salade het liefst als tussendoortje, anderen bij de lunch of zelfs als een maaltijd. Daarbij is het ook nog eens zo dat je bepaalde salades het liefst warm eet, terwijl andere salades beter een tijdje in de koelkast staan. In Genieten van Gezonde Salades ga je aan de slag om zelf zowel koude als warme salades te maken. Daarbij zijn er bij een aantal recepten ook variaties opgenomen, waarmee je een normale salade omtovert tot een maaltijdsalade.

Kip, vlees of vega?

In de salades uit Genieten van Gezonde Salades vind je ook een mooie bron aan eiwitten, dankzij de toevoeging van vlees, vis, kip of bonen. Er is in dit boek echt voor ieder wat wils, hoewel de schrijfster wel een duidelijke voorkeur heeft voor boerenkoolbladen, paprika en rode pepers in de salades – die kom je met grote regelmaat tegen. De recepten zijn ingedeeld op groenten, fruit, peulvruchten, paddenstoelen, vis en zeevruchten, vlees, en tot slot met granen, rijst, pasta en noedels. Tussen een paar klassieke gerechten vind je vooral veel moderne creaties.

Conclusie over Genieten van gezonde salades

In het kookboek Genieten van gezonde salades vind je tal van eenvoudige, snel te maken salades voor ieder moment. De recepten zijn modern en toegankelijk, de ingrediënten zijn meestal zonder problemen te verkrijgen (hoewel ik boerenkool tegenwoordig alleen nog maar gesneden tref in de supermarkt, maar dat kan aan mij liggen). Ondanks de voorliefde voor pepers en paprika zit er een leuke variatie in. Vooral de tips over het bewaren van salades zijn nuttig en prettig. De foto’s zijn helder en duidelijk, geven goed weer hoe het resultaat moet zijn.

Door:
Score: Genieten van gezonde salades krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Genieten van gezonde salades,
Deltas, 192 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789044746440. Prijs: 19.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.