logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Geheim agent Nul Nul K, Geronimo Stilton

De boeken van Geronimo Stilton gaan inmiddels al heel wat jaren mee. Niet alle boeken zijn dan ook meer verkrijgbaar – en dat is zonde! Gelukkig worden er zo nu en dan nog boeken opnieuw uitgebracht, zoals Geheim Agent Nul Nul K. Dat is het 35e boek uit de reeks, en verscheen voor het eerst in 2009. Nu, tien jaar later, is het boek toe aan de vijfde druk.

De Wakkere Muis

Zoals je weet is Geronimo Stilton de hoofdredacteur van De Wakkere Muis, de grootste krant op Muizeneiland. Daar werkt hij onder leiding van zijn opa, opa Wervelwind, die hem telkens op de vingers kijkt. Dat maakt Geronimo behoorlijk zenuwachtig, nog zenuwachtiger dan hij normaal gesproken al is. In deze uitgave staat hem een bijna onmogelijke opgave te wachten. Op zijn bureau lag namelijk een heel oude brief. Ik zeg lag, want door een windvlaag is de brief weggewaaid. En laat die brief nu niet alleen heel oud, maar ook heel belangrijk zijn… Geronimo moet er alles aan doen om de brief op de winderige dag terug te krijgen. Anders zwaait er wat!

Vriendendiensten

In het begin van het boek leer je iets bijzonders: Geronimo wordt achtervolgd door een geheimzinnige muis,gekleed in een lange regenjas en met een zonnebril op. Geronimo vertrouwt het niet en spreekt de muis op een gegeven moment aan. Het blijkt echter een oude schoolvriend te zijn, Karel Kappa, die nu als geheim agent Nul Nul K door het leven gaat. Hij was bezorgd om zijn oude vriend, omdat Geronimo iets te veel over zijn persoonlijke leven had verteld in een interview. En dat kan gevaarlijk zijn!

Ga direct naar Geheim agent Nul Nul K op BOL.com.


Recensie over Geheim Agent Nul Nul K

Dit is een van de eerste verhalen van Geronimo Stilton. Je zult merken dat de manier van schrijven en het vertellen van het verhaal iets anders is dan de nieuwere boeken. In dit boek wordt veel herhaald, dat is duidelijk, maar een aantal herkenbare elementen van Geronimo Stilton, zoals de kleurrijke illustraties en de grappige lettertypes in de tekst, ontbreken in dit boek zeker niet. Dat maakt het meteen weer vertrouwd en heerlijk lezen.

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Geheim agent Nul Nul K,
Illustrator: Cleo Bianca en anderen
Uitgever: De Wakkere Muis, 115 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789085925101. Prijs: 10.95 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.