logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Gangsterschool

GangsterschoolEr zijn heel veel verschillende soorten scholen. Je hebt normale scholen, Jenaplan, Montessori, Vrije Scholen… elke school is ideaal voor een bepaald type mens. Ze gaan er allemaal van uit dat kinderen in de basis goed zijn. Waar komen misdadigers en boeven dan vandaan? Uit een speciale Gangsterschool, natuurlijk! De reeks gangsterschool gaat over de avonturen van Milly op het Rabauw College, een van de beste gangsterscholen in het land. Daar leert ze ook Charlie kennen – vanaf de eerste dat zijn ze best buddies.

Misdadig onderwijs

Het bijzondere van de gangsterschool Rabauw College is dat de lessen natuurlijk ook heel anders zijn. Het gaat niet om Aardrijkskunde, Geschiedenis of Rekenen, maar juist Fabuleren (onzin verkopen), ontsnappen, hacken of zakkenrollen. Je moet je toch goed voorbereiden op de toekomst! En aangezien de studenten van deze school kinderen zijn van beroemde misdadigers, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Dat in tegenstelling tot de school naast die van hen, het Kruimeling College.

Goede inborst

Er is echter een groot probleem. Hoewel Milly en Charlie ontzettend slim en sluw zijn, zijn ze niet slecht. Ze willen veel liever mensen helpen. Op welke manier dan ook. Het is dan ook maar goed dat ze elkaar op tijd hebben getroffen. Ze hebben veel steun aan elkaar in deze lastige school. Zo weten ze een paar misdadige opdrachten tot een goed einde te brengen, door op het randje te blijven van hun eigen normen en waarden.

Dubbel

Langzaam maar zeker ontdekken Milly en Charlie dat ze niet de enige zijn die zo hun zachte randjes hebben. Er zijn ook oudgedienden op school die ze prima zouden kunnen vertrouwen! Helaas is er een groot gevaar op komst. Charlie, hacker in hart en nieren, ontdekt namelijk dat iemand de school wil overnemen. Dat kan niet goed zijn! En dat gevaar blijkt dichterbij dan je zou denken.

Ga direct naar Gangsterschool op BOL.com.


Recensie over Gangsterschool

CooleSuggesties topper

De serie over de Gangsterschool, waarvan dit deel 1 is, is als een Zweinstein voor boeven en gespuis. Daar zou je normaal gesproken niet op gezien willen worden, maar het is echt heel leuk omschreven en erg origineel – hoewel ik niet echt kan wennen aan de term Fabuleren. Het verhaal is vlot geschreven en heeft een paar bijzondere wendingen. Wat mij betreft kan deel 2 niet snel genoeg komen!

Score: 9


Informatie

Gangsterschool,

Uitgeverij Holland, 256 pagina’s, hardcover.

Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789025114039. Prijs: 16.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.