Boek recensie: Gangsterschool 2: Broederschap van het kwaad

De twee vrienden Milly en Charlie zitten op het Rabauw college. Het is een andere school dan de meeste scholen. Het is namelijk een Gangsterschool. De kinderen leren hier vakken zoals dieverij en hacken. Maar Milly en Charlie willen eigenlijk geen slechte dingen doen. Toch breken ze in op het kantoor van juffrouw Geselkat. Waarom doen ze dat, vraag je jezelf nu vast af, nou dat ga ik je vertellen.

Op onderzoek uit

Het brein van heer Bertrand van Bohun is gestolen! Tenminste dat denken Millie en Charlie. Daarom gaan ze op onderzoek uit en breken ze in bij juffrouw Geselkat. Ze willen kijken of dat het brein er nog is. Er gaat namelijk een gerucht rond dat als het brein weg is de school ten onder zal gaan! Maar juffrouw Geselkat betrapt ze en denkt dat ze iets komen stelen… Ze staat op het punt om op Vlads (het nieuwe beveiligingssysteem) linkeroog te drukken, maar dan ontdekt ze net op tijd dat het Milly en Charlie zijn. Ze vertellen wat ze daar doen en juffrouw Geselkat bevestigd dat het brein weg is.

Broederschap van het kwaad

Milly en Charlie gaan voor juffrouw Geselkat op onderzoek uit. Ze ontdekken dat het Broederschap van het kwaad erachter zit. Het enige wat ze nu nog maar hoeven te doen is erachter komen wie er in het Broederschap van het kwaad zitten. Maar dat is nog best moeilijk. Want toen ze het Broederschap gezien hebben, hadden de broeders allemaal een kap op. Een van de broeders maakte een typische handbeweging die Milly bekend voorkomt. Wie is dat toch?


Recensie over Gangsterschool 2: Broederschap van het kwaad

Na het lezen van deel een van Gangsterschool was ik ook benieuwd naar deel twee: Broederschap van het kwaad. Het is een spannend verhaal waarin Milly en Charlie op zoek gaan naar bewijzen. Als je eenmaal begonnen bent, kan je niet meer stoppen met lezen. Het eind van het verhaal was verrassend. Ik kijk nu al uit naar deel drie.

Score: 8


Ga direct naar Gangsterschool 2: Broederschap van het kwaad op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Gangsterschool 2: Broederschap van het kwaad,
Illustrator: nvt
Uitgever: Uitgeverij Holland, 256 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789025114183. Prijs: 16.95 euro.

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.