logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Free capacity, Frans van Loef

Het gaat de laatste tijd weer beter met bedrijven, die volop investeren in nieuwe manieren om het bedrijf te leiden en te managen. Toch gaat het niet altijd even soepel. Hoe groter bedrijven worden, des te meer er overlegd moet gaan worden. Hoe pak je dat zo efficiënt mogelijk aan? Dat is een mooi opgave, die lang niet zo makkelijk is op te lossen. Toch kan het, zo laat Frans van Loef zien in zijn boek Free Capacity.

Capaciteit vrijmaken

Daar gaat het om in dit boek: capaciteit vrijmaken in je bedrijf. Hoe je dat doet? Niet door een stagiaire aan te nemen voor alle vervelende klusjes, dat is zeker. Daar wordt niemand gelukkig van wordt. Waar ze wel blij van worden? Zo min mogelijk vervelende of herhalende klusjes en meer tijd om zichzelf te ontwikkelen! Dat merk je als bedrijf ook weer direct. Als je medewerkers vol energie zitten, gaan ze ook vol overgave in hun werkzaamheden. Dat levert je verbeteringen op in verschillende segmenten en zal je onverwachte tijdwinsten en resultaten opleveren!

Scheppen is schrappen

Om meer capaciteit vrij te maken, is het belangrijk om goed te kijken naar alle activiteiten die er per week of zelfs per dag worden uitgevoerd. Welke daarvan zijn overbodig? Schrijf je bijvoorbeeld dingen op drie plekken op? Overleg je iedere aankoop met drie verschillende personen? Als je de voorbeelden in Free Capacity leest, zul je vast en zeker dingen ontdekken die ook in jouw bedrijf gebeuren en waarvan je al vaak bedenkt: waarom die ik dit? Dankzij de voorbeelden en de effecten zul je wellicht overtag gaan en de voorbeelden ook echt schrappen uit je dagelijkse leven. Waardoor je tijd overhoud voor groei, ontwikkeling en verbetering!

Conclusie over Free Capacity

Free Capacity is eigenlijk een ode om eens kritisch naar je bedrijf te kijken en alle activiteiten in kaart te brengen. In de 5 stappen in dit boek wordt je helemaal door dit proces geleid, waarbij ook een hoofdstuk voor de bewustwording is ingericht. Het eerste hoofdstuk draait namelijk om de bewustwording van de noodzaak om capaciteit vrij te maken. Of beter: wat je kunt bereiken als je het voor elkaar krijgt… Dankzij de vele voorbeelden is het een prettig leesbaar boek, met herkenbare voorbeelden en hoopgevende resultaten. Wat ga jij het eerst schrappen?

Door: CooleSuggesties
Score: Free Capacity krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Free Capacity, Frans van Loef
Van Duuren Media, 192 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789089653789. Prijs: 24.99 euro.

Ga direct naar Free Capacity op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.