logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Fitnessfood

Als je flink sport, den weet je dat je ontzettend veel energie verbrand. Daarbij is het ook nog eens zaak om niet te veel te eten. Je wil natuurlijk ook een beetje strak voor de dag komen! En dus moet je slim zijn en keuzes maken. Gezonde voedingsstoffen die je spieren helpen ontwikkelen, niet te veel calorieën opleveren die je niet nodig hebt en genoeg energie overhouden om lekker de beest uit te hangen in de sportschool. Een dunne lijn om te bewandelen, zou je zeggen, maar in het Fitnessfood kookboek leer je dat het helemaal niet z’n straf is om gezond te eten.

Verander, Balans, Bouwen

Het element van het Fitnessfood kookboek is dat het bestaat uit een drietal elementen: Verander, Balans en Bouwen. Die elementen komen bij ieder gerecht weer terug. In principe wordt ieder gerecht namelijk ingedeeld in één van deze groepen, maar soms kun je met een kleine variatie of een aangepaste portie ineens ook bij een andere categorie horen. Onder de categorie ‘Verander’ hoort trouwens voornamelijk het afvallen, maar dat klinkt natuurlijk een stukje negatiever dan Veranderen. Slimme keuze!

Ingedeeld

Als je aan de slag gaat met een verantwoord voedingspatroon, dan is het belangrijk dat je een goede basis hebt. Je moet weten wat je eet, anders gaat het vrij snel mis. Het Fitnessfood kookboek neemt dan ook ruim de tijd om je de basisbeginselen van een gezonde voeding bij te brengen. Zo krijg je de basis van voedingsleer te lezen, lees je wat water voor je lichaam doet, dat granen goed voor je zijn, maar ook hoe je een goede dagindeling maakt. Daarna komen de voedingsplannen voor specifieke doelen aan de beurt, of dat nu is om gewicht te verliezen, gezond te blijven, spieren te kweken, sterker te worden of teamsport te spelen. Je leest ook telkens waarom bepaalde voedingsstoffen belangrijk zijn en waarom bepaalde keuzes gemaakt worden, zodat je er ook weer van kan eren.

Recepten

Na 6 pagina’s is het dan zo ver – tijd voor de recepten! Die zijn ingedeeld in vier hoofdstukken: Ontbijt, Tussendoortjes, Hoofdgerechten, Sappen, shakes en smoothies. De recepten zijn duidelijk uitgelegd, stap voor stap. Bij ieder recept staat ook vermeld welke ingrediënten goed zijn en waar je voor moet opletten. De ingrediënten staan duidelijk vermeld. Onder de recepten staan vaak nog twee variaties, zodat je ze ook voor andere doelen kunt gebruiken. Handig! De kleurenfoto’s laten goed zien wat het resultaat van je kookkunsten zou kunnen zijn.

Ga direct naar Fitnessfood op BOL.com.


Recensie over Fitnessfood

Sporters moeten goed en veelzijdig eten. Daarbij stelt hun lichaam ook andere eisen aan voeding dan een niet-sporter. Als je hier gehoor aan geeft, zul je zien dat je sportprestaties mooie sprongen maken. In dit boek lees je alles over gezond eten. De ingrediënten zijn goed verkrijgbaar – je moet wel van vis houden – en de recepten zijn niet moeilijk om te maken. Dankzij de variaties bij de recepten kun je ze voor meer doelen inzetten.

Score: 7


Informatie

Fitnessfood,
Illustrator: nvt
Uitgever: Karakter uitgevers, 239 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789045215747. Prijs: 19.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.