logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Fantasia XIII – Het Drakeneiland, Geronimo Stilton

Het is weer zo ver. Onze dappere muis Geronimo Stilton mag in Fantasia 13 zijn kunsten weer gaan vertonen in het magische land. Niet helemaal uit vrije wil, zoals je inmiddels ook wel weet, maar wel vol overgave en vol goede moed. De magische fee Florina reikt naar de muizenwereld om hun grote held binnen te halen. In het rijk Lotusbloem worden namelijk vijf prinsessen vermist. Volgens een oude voorspelling kan slechts één ridder, vergezeld door vijf draken, de prinsessen terughalen. En die ridder? Dat kan natuurlijk niemand anders zijn dan de Ridder zonder Vrees of Blaam: Geronimo Stilton!

Spannend avontuur op Drakeneiland

In Fantasia 13 gaat Geronimo dan ook in zijn eentje op pad om de vijf draken te vinden die willen helpen om de vijf prinsessen te redden. Hij moet heel wat gevaren doorstaan. Draken zijn alleen niet de meest vriendelijke beestjes, zodat hij zich telkens weer moet bewijzen. De draken moet hij zoeken op het drakeneiland Dragonera. Bovendien zal hij het moeten opnemen tegen de gevaarlijke Heks van Rotsvast, met de naam Dondersteen, die de prinsessen heeft ontvoerd. Zal dat niet te veel zijn voor onze muis?

Fantasia in geuren en kleuren

Het is inmiddels een traditie geworden dat de boeken van Fantasia met veel pracht en praal worden uitgevoerd. In Fantasia XIII – Het Drakeneiland zijn dan ook vier geurenpagina’s opgenomen, maar vind je ook weer een aantal 3D-pagina’s terug. Die kun je bekijken met de speciale 3D-bril, die je voor in het boek vind. Een leuke aanvulling op de toch al bonte en kleurrijke pagina’s die het verhaal illustreren. Als extraatje krijg je bij dit boek een unieke sleutelhanger, met daarop een afbeelding van Geronimo Stilton in zijn ridder-outfit.

Ga direct naar Fantasia XIII – Het Drakeneiland op BOL.com.


Recensie over Fantasia XIII – Het Drakeneiland

Het moet knap lastig zijn voor het schrijversteam van Geronimo Stilton om telkens weer een nieuw avontuur van Fantasia te bedenken. Telkens weer komen er nieuwe rijken en nieuwe heksen aan te pas, waar je nog niet eerder van gehoord had. Voor mij als volwassene komen sommige delen wat bekend voor, met een paar leuke nieuwe kwinkslagen. Inmiddels is duidelijk dat draken een vast onderdeel uitmaken van de avonturen in Fantasia, met Drakeneiland als absolute hotspot. Voor kinderen – en zeker fans van Geronimo Stilton – is dit deel natuurlijk weer smullen geblazen. De kleurrijke illustraties en bizarre avonturen lezen makkelijk weg.

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Fantasia XIII – Het Drakeneiland,
Illustrator: Silvia Bigolin en Alessandro Muscillo
Uitgever: De Wakkere Muis, 131 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789085924999. Prijs: 26.50 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.