logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Fabulant 2: De laatste tovenaar

Fans van het eerste deel van Fabulant kunnen in hun handen wrijven: het vervolg, De Laatste Tovenaar, is verschenen! En daarmee gaat het avontuur van de jonge Isa, haar oom Arnold en haar kat/panter Nobel verder waar het in het eerste deel is gestopt.

Vervolgboek

Nu moet ik bekennen dat ik het eerste boek van Fabulant niet heb gelezen. Ik heb het simpelweg gemist in de catalogi, anders had ik hem zeker gelezen. Heb ik daarmee veel gemist? Ja en nee. Er wordt namelijk genoeg uitleg gegeven in dit vervolg om niet helemaal in het duister te grijpen over eerdere gebeurtenissen. Aan de andere kant staan er ook genoeg verwijzingen in naar het eerste avontuur om toch het gevoel te hebben dat je belangrijke dingen hebt gemist. Mijn advies is dus zeker om te beginnen bij het begin!

Aardse magie

Fabulant 2: De Laatste Tovenaar speelt zich helemaal af op aarde (in het vorige boek is er blijkbaar gereisd naar een andere wereld, via een magische poort). Het begin op het moment dat oom Arnold op zoek gaat naar een object dat zijn voorganger bij een plaatselijke kroeg in bewaring (nou ja – in onderpand) heeft gegeven. Daarmee blijken er drie geesten vrij te komen, die opgeborgen zaten in een magische verrekijker. Zo komen Arnold en Isa weer nieuwe aanwijzingen op het spoor.

Magische vrijlating

Maar er is meer! We weten dat de gemene heks Resa opgesloten zit in een muizenlichaam. Wat je waarschijnlijk nog niet wist, is dat de kleine muis nog heel wat magie in haar pootjes heeft. Daarmee legt ze contact met de laatste tovenaar op aarde, een influencer nota bene die zich plots bewust wordt van zijn sterfelijkheid. Resa bespeelt deze Kyan en spant hem voor haar karretje. Zo komt het dat de muizen bevrijd worden door volgelingen van de tovenaar Kyan en dat hij samen met Resa op zoek gaat naar nieuwe poorten, om zo nieuwe magie over aarde los te laten.

Rondje ierland

Ook Isa en Arnold gaan op zoek naar mogelijkheden om een poort te openen. Ze weten namelijk van een poort die enkel met drie amuletten geopend kan worden. Als ze die poort openen en de amuletten naar binnen gooien, kan die vanuit Aarde nooit meer opengemaakt worden en zit Resa voor altijd opgesloten in onze wereld! Het is dus een race tegen de klok – en een rondreis door Ierland. Gezien Arnolds liefde voor boeken en feitjes was het soms wel een beetje een reisgids-achtige vibe, maar je leert wel een paar fantastische plekjes in Ierland kennen. Kijk daarbij ook vooral af en toe op de landkaart, voor in het boek.


Ga direct naar Fabulant 2: De laatste tovenaar op BOL.com.

Recensie over Fabulant 2: De laatste tovenaar

Fabulant 2: De laatste tovenaar is een spannend boek, maar je moet echt het eerste deel wel gelezen hebben. De rondreis van beide duo’s (hoewel Isa en Arnold ook vergezeld worden door Nobel de kat en drie geesten) maakt het een race tegen de klok om als eerste de amuletten in handen te krijgen. Daarbij gebeurt er heel wat, met sluimerende beïnvloeding van Kyan. De rondreis zelf heeft soms wat weg van een reclamepraatje voor Ierland, maar heeft ook grappige en verrassende momenten. Het boek is niet heel erg magisch, aangezien magie op Aarde vrijwel is opgedroogd, maar de geesten brengen wat (flauw) leven in de brouwerij. Het boek eindigt in een vette cliffhanger die de serie weer nieuw magisch leven inblaast. Fans kunnen zich dus verheugen op een derde deel!

Score: 7


Informatie

Titel: Fabulant 2: De laatste tovenaar
Auteur:
Uitgever: Moon uitgevers
Aantal pagina’s: 240
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789048870967
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.